Antolovic sam sebi dao priznanje za pršut

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vatreno je bilo na sjednici vijeca Opcine Tinjan u srijedu koja je potrajala gotovo tri sata. Vijecnici su dobili detaljan izvještaj s proteklog Internacionalnog sajma pršuta (ISAP), koji su na proteklim sjednicama tražili oporbeni vijecnici. Troškovi su bili 325 tisuca kuna, a prihodi 350 tisuca, pa je nacelnik Mladen Rajko zakljucio da si na zavidnoj organizaciji manifestacije mogu samo zapljeskati, s cime se nikako nije mogla složiti oporba.

Vijecnica Mirjana Fabris (IDS) primijetila je da se u izvještaju nalazi 36 tisuca kuna rashoda prema Agenciji VIB, koja uopce nije bila angažirana na ovogodišnjem ISAP-u. Rajko je odgovorio da je to dug od protekle godine, na što su oporbenjaci ustvrdili da onda izvještaj nije ispravan.

Premda je javno bilo objavljeno da manifestaciju organizira Opcina, sada je Rajko ustvrdio da ju organizira tvrtka Cerot (u kojoj Opcina ima 25-postotni udio), ali da je dobar dio prihoda i rashoda išao preko Opcine. Fabris je upitala zašto su sve "zmišali" da bude netransparentno te kada je održan javni natjecaj na kojem je za organizaciju manifestacije odabran Cerot. Nacelnik je kazao da je 2010. potpisan ugovor koji je u ime Opcine potpisao on sam, a u ime Cerota direktorica Jasmina Cvitan Lakaca, koja je ujedno opcinska procelnica.

Fabris je zanimalo i zašto su na ISAP-u dijeljena priznanja Opcinskog vijeca bez znanja vijecnika. "Priznanja je izradio županijski Odjel za poljoprivredu", kazao je nacelnik Rajko, na što je vijecnik Dano Cervar (IDS) ustvrdio da je prema tome županijski procelnik Milan Antolovic sam sebi dao priznanje.

Cervar je zatražio popis sponzora ISAP-a pošto su na manifestaciji bile izvješene velike reklame, pa i one tvrtke predsjednika vijeca Darka Banka, koji pak smatra da je najlakše kritizirati i "ismijavati" trud organizatora te ih je pozvao da se druge godine ukljuce u manifestaciju. (Andelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter