Anto Đapić zaprepašten odlukom o isključenju iz HSP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anto Đapić, dosadašnji počasni član HSP-a, izjavio je kako je zaprepašten odlukom predsjedništva te stranke o njegovu isključenju.

U izjavi novinarima Đapić je ustvrdio kako za današnji sastanak predsjedništva HSP-a u Sisku nije ni znao, da ne raspolaže s dovoljno informacija i da će "kad se smiri, skupiti dojmove te nakon toga poduzeti daljnje korake".

"To me neće omesti od ponovnog angažmana u politici", rekao je Đapić, dodajući kako je iz stranke "isključen naprečac, nestatutarno jer je i on član predsjedništva te da ga može isključiti samo Sabor stranke", te da nije vjerovao u vijest o isključenju.

Đapić tvrdi kako je pomogao predsjedniku HSP-a Danielu Srbu da dođe na tu dužnost, a na sebe je preuzeo odgovornost za poraz na prošlim parlamentarnim izborima.

Istaknuo je kako mu je ipak "jasno o čemu se radi", dodajući da je to zbog njegova "oštra protivljenja koaliciji s HDSSB-om, dok je Srb za tu koaliciju". Po njegovim riječima, protivio se i koaliciji s Ružom Tomašić, "čija je stranka surograt HDZ-a".

"Očito u HSP-u ima ljudi koji su za suradnju s HDSSB-om ili HDZ-om jer pod svaku cijenu žele politički preživjeti", rekao je, istaknuvši kako se neće previše opterećivati odnosima u stranci jer je HSP-u "posvetio život i ako nekome smeta, svoj će politički pravac tražiti na drugi način".

Ponovio je kako je inzistirao na tome da - ako se uključi u izbornu utakmicu na lokalnim izborima, što je nedavno i najavio - to podrazumijeva da stranka na izbore ide isključivo samostalno.

Izrazio je razočaranost što je predsjednik HSP-a Daniel Srb "tako postupio" jer je tom čovjeku, kako je rekao, "dao srce i upotrijebio sav svoj autoritet, kad je odlazio, da ga imenuju za predsjednika stranke".

Đapić je ocijenio da je njegovo isključivanje iz stranke vezano za političku trgovinu "kako bi se u Zadru i drugim gradovima moglo koalirati s HDZ-om, a ovdje sa HDSSB-om". Poručio je kako to "nije gotova priča" te da su na njega "opet izvukli mač, a kad se na njega izvuče mač, on mačem odgovara".

Predsjednik HSP-a Daniel Srb priopćio je danas u Sisku nakon sjednice predsjedništva te stranke da je njezin počasni predsjednik Anto Đapić isključen iz stranke. Rekao je da je nakon prošlih parlamentarnih izbora bilo dogovoreno da se Đapić više neće politički aktivirati, "ali on se i dalje strankom koristio za svoje političke ambicije, a stranka više ne želi biti talac nečijih osobnih interesa". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter