Antitodor predvodnik vesele punk karavane u Zaboku

Antitodor (N. LAZAREVIĆ)
Antitodor (N. LAZAREVIĆ)

Pulski punkeri Antitodor će organizaciji ZCUK Regenerator u petak, 30. rujna zasvirati u Zaboku. Tom prilikom će obilježiti 20 godina postojanja, a društvo na bini pravit će im zagrebački bend Gajba te Riječani Š.T.B.K. Početak je u 21 sat, a ulaznica košta 20 kuna. Grupa Antitodor osnovana je 1996. godine, njihov aktualni album "Dobrodošli u Hrvatsku" sadrži osam autorskih pjesama i jednu obradu, a najavio ga je singl "Kapitalistička". Album je snimljen u postavi Zoran Todorović Todor na vokalu, Dino Krivičić - gitara/vokal, Ivan Jović - gitara/vokal, Dorian Matošević - bas/vokal i Andrija Tomić - bubnjevi. Trenutna postava je ista osim što je na bubnjevima Kristian Bijažić Pitzek.

Š.T.B.K. su nastali 2008. kao skupina frendova željnih svirke odnosno provođenje vikenda na račun džabe cuge koju bi dobili kao bend. Početkom 2016. objavili su drugi studijski album pod nazivom "Sve što je kratko lijepo traje". Nakon izlaska albuma iz benda izlazi i vokal i nastavljaju kao trio. Gajba je zagrebački Oi!/HC bend nastao 2012. godine, a poznati su po vrlo interesantnim nastupima.

Za one koji iz Zagreba žele doći vlakom, redovite linije prema Zaboku idu u 18.23, 19.31 i 21.10, a prema Zagrebu povratno u 04.23, 05.10 i 06.07. Cijeli program podupire grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter