Antifašizam je i borba protiv pljacke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prave demokratske države nikada si ne bi dopustile situaciju da negiraju antifašizam kao važan dio svoje prošlosti", rekao je predsjednik Udruge antifašista Edo Jerman na prigodnoj svecanosti u Spomen-parku kojom je obilježena 65. obljetnica oslobodenja Buzeta.

"Ima i onih koji se boje reci, ali kad-tad bit ce im jasno da je antifašisticka borba i oni koji su je vodili, na celu s Josipom Brozom Titom, vojskovodom, politicarom i državnikom, bila cijenjena u cijelom svijetu. Kod nas, nažalost, i dalje postoji neutemeljena i nerazumljiva tolerantnost prema onima koji i kroz školske udžbenike revidiraju povijest. Rezultat toga su dezorijentirani mladi ljudi kojima se manipulira na sve moguce nacine", rekao je Jerman.

Porucio je da obrana antifašizma ujedno znaci obranu demokracije te istaknuo da antifašizam nije ništa drugo nego borba protiv pljacke, protiv pokoravanja i gaženja ljudskih prava.

Gradonacelnik Valter Flego naglasio je da se ovogodišnja proslava oslobodenja Buzeta dogada u ekonomski neizvjesnim i teškim vremenima gospodarske krize i recesije. Grad Buzet, rekao je, postavio si je zadatak pomoci buzetskom gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi stvaranjem stabilnih okvira za njihovo poslovanje.


Podijeli: Facebook Twiter