Anteu Milosu titula Viteza Reda talijanske zvijezde

Paolo Palminteri uručuje talijansko državno odličje Anteu Milosu
Paolo Palminteri uručuje talijansko državno odličje Anteu Milosu

Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada i član novigradske Zajednice Talijana primio je danas visoko državno odličje od predsjednika Republike Italije. Riječ je o Redu talijanske zvijezde (Ordine della Stella d’Italia) s počasnom titulom Viteza (Cavaliere). Odličje mu je, u sjedištu novigradske Zajednice Talijana, uručio generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri.

Tom prilikom je Palminteri komentirao kako mu je velika čast što je uručio ovo priznanje Milosu s obzirom da je protekle godine imao priliku uvjeriti se u njegov način rada i njegove rezultate te da je ovo priznanje za svestrani angažman i ostvarene rezultate, kako na političkom planu, tako i kroz doprinos razvoju i afirmaciji autohtone talijanske zajednice na ovim prostorima.

Palminteri je dodao kako je Milos umnogome zaslužan za razvoj talijanske kulture i talijanskog jezika na ovim prostorima, ali i za konkretnu pomoć talijanskim investitorima koji su odlučili svoju poduzetničku aktivnost pokrenuti u Novigradu. Milos je pritom istaknuo kako osjeća duboku pripadnost skupini ljudi koja je pomogla u zaštiti i integraciji talijanske manjinske zajednice te u promociji talijanske kulture i svega onoga što ona predstavlja za one koje žive na ovim pograničnim prostorima. Predsjednica novigradske Zajednice Talijana Paola Legovich Hrobat je tom prilikom istaknula odličnu suradnju s gradonačelnikom Milosom.

- Mnogi su konkretni rezultati koje smo zajedno postigli, od rekonstrukcije sjedišta Zajednice Talijana u Novigradu do projekta izgradnje nove talijanske škole, na kojem upravo radimo, zaključila je Legovich Hrobat. (P. G.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter