Anteo Milos: Desetljeće stabilnosti Novigrada

Dr. Sonja Šikanić i Anteo Milos (K. FLEGAR)
Dr. Sonja Šikanić i Anteo Milos (K. FLEGAR)

- Sa suradnicima i vijećnicima pokazali smo kako se za grad može raditi u zajedništvu, bez nepotrebnih političkih prepucavanja. Ovakav pristup moramo sačuvati i u budućnosti. To je velika vrijednost za našu sredinu i jamči nam transparentno i produktivno upravljanje Gradom.

Za nama je desetljeće stabilnosti i dobrih rezultata na mnogim poljima, a na isti način želimo i nastaviti, rekao je Anteo Milos, dosadašnji gradonačelnik, u utrci na novi mandat.

Napomenuo je da u izbore ulaze uvjereni da mogu biti kvalitetna poveznica među političkim strankama te spona između gospodarstva, civilnog i javnog sektora. Dobru suradnju očekuje s novim i dosadašnjim vijećnicima, kao i s grupom stručnih osoba.

- Pred nama je velik izazov ulaska u EU i mogućnost realizacije značajnih projekata, poput kongresno-multimedijalnog centra, nove talijanske škole, proširenja vrtića, ekoloških projekata izgradnje i proizvodnje energije, zaštite ušća Mirne, trećeg stupnja pročišćavanja otpadnih voda i projekta navodnjavanja poljoprivrednih površina, kazao je.

Dr. Sonja Šikanić, koja se ponovno kandidirala za zamjenicu, rekla je da Novigrad konstantno ulaže u kvalitetu života građana.

- Među prvima smo uveli pomoći za novorođenčad i umirovljenike. Taj standard želimo dodatno pojačati. Izdvajanja za kulturu, sport, obrazovanje, zdravstvo i predškolski odgoj u konstantnom su rastu. Cilj nam je dati još veći značaj civilnom sektoru, radu udruga i razvoju volonterstva i stvoriti sustav koji će građanima pružiti puno više usluga, kao što su njega u kući, pomoć samohranim majkama i starijim osobama, kazala je.

Jedan od prvih koraka će biti otvaranje još jedne vrtićke grupe, a u programu je i otvaranje dnevnog boravka za osobe treće dobi. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter