Antenalova potpora Giovanniju Cernogorzu

Emilio Gamba, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos (K. FLEGAR)
Emilio Gamba, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos (K. FLEGAR)

Tvrtka Antenal d.o.o. donirala je novigradskom zlatnom olimpijcu Giovanniju Cernogorzu 20 tisuća kuna za  sportske pripreme i nastavak uspješne karijere. Simbolični je ček direktor Emilio Gamba danas uručio Giovanniju u prisutnosti gradonačelnika Antea Milosa, u restoranu obitelji Cernogoraz u neposrednoj blizini kamenoloma kojim tvrtka gospodari, a u budućnosti ima ambiciju izgraditi marinu i turističko naselje.

- Izuzetno smo ponosni na uspjehe našeg susjeda Giovannija s kojim smo uspostavili lijepo prijateljstvo. Ovaj smo mu iznos namijenili od srca, posebno znajući koliko je teško naći podršku i opstati u manjim sportovima. I dalje ćemo ga pratiti kako bismo doprinijeli da u potpunosti izrazi svoje potencijale, uz nadu da će za četiri godine u Novigrad donijeti novu olimpijsku zlatnu medalju, rekao je Gamba.

Zahvaljujući na podršci, Giovanni je rekao da će novac iskoristiti za nabavku municije i pripreme, u prvom redu za finale svjetskog kupa u gađanju letećih meta, koji će se u Mariboru održati 22. i 23. rujna.

Gradonačelnik je istaknuo da Antenal već duže vrijeme prati rad Giovannija i novigradskog Streljačkog kluba Gusar te da ga veseli što su i druge lokalne tvrtke za to pokazale interes. Izvjestio je da su kontaktirali Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski streljački savez i već poodmakli u pripremama za nadogradnju novigradske streljane kako bi 2012. mogla ugostiti Europsko prvenstvo u gađanju letećih meta, a zatim i druga europska i svjetska natjecanja te kvalitetan centar za pripreme strijelaca. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter