Ante Vlahović: Suradnjom dobivamo svi i to je naš trajni izbor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon višemjesečnih pregovora, a u skladu sa zakonima i uspješnom pravnom praksom, Republika Hrvatska, Općina Vrsar i hotelijersko-turistička tvrtka Maistra sklopile su sudsku nagodbu kojom je okončan dugogodišnji spor koji je Općina Vrsar pokrenula 2005. godine u svrhu naplate naknade za korištenje zemljišta koji koristi Maistra.

Kako je navedeno u sporazumu, sve zainteresirane strane složile su se da se obračuna naknada za razdoblje od 2000. do 2011. godine u visini koncesijske naknade koju Maistra plaća državi od 2011. godine. Ukupni obračunati iznos Maistra će deponirati  kod javnog bilježnika dok se pravomoćno ne okončaju sporovi za vlasništvo na nekretninama između Općine Vrsar i Republike Hrvatske.

Ovom nagodbom uklonjene su ključne zapreke za veća Adrisova ulaganja na području Vrsara. Kako je ranije planirano, Adris će u razdoblju od 2017. do 2021. godine u  turistički dio svoga poslovanja, uz dosadašnje tri milijarde, dodatno uložiti dvije milijarde kuna, od čega u Vrsaru 450 milijuna kuna. Plan je, po uzoru na Rovinj, i sve tamošnje smještajne kapacitete dignuti na razinu 4 i 5 zvjezdica, kako bi i ovaj prelijepi istarski gradić bio još poželjnije odredište sve zahtjevnijim domaćim i inozemnim gostima. Usto, Adris će poduprijeti općinska nastojanja u rješavanju komunalne infrastrukture koja će koristiti i tvrtki i građanima Vrsara.

Sudskom nagodbom između Republike Hrvatske, Općine Vrsar i Maistre okončan je dugogodišnji spor i stvorene pretpostavke za Adrisov snažniji investicijski iskorak u Vrsaru. Sigurni smo da je to u interesu Adrisa, Općine Vrsar i šire zajednice. Suradnjom dobivamo svi i to je naš trajni izbor izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović.


Podijeli: Facebook Twiter