Ante Potočnjak izlaže u Nici


Izložbena palača u centru Nice "Acropolis" ugostit će od 14. do 18. listopada veliku umjetničku smotru europskog slikarstva i kiparstva Arte3f. Na ovoj visoko žiriranoj smotri nastupit će i riječko-kastavski umjetnik s porečkom adresom Ante Potočnjak.

Potočnjak se francuskoj publici predstavlja već drugi put.

- Nakon vrlo uspješne izložbe 2014. godine u Grimaldi forumu Monte Carla, ovaj ću put imati solo show u Nici s kompletno novim apstraktnim postavom naslovljenim "Outdoor painting". Radi se o kombinaciji ulja i polyestra otpornih na vanjske utjecaje, savršenog izgleda i izrazito dugog trajanja, kaže Ante Potočnjak.

Ante Potočnjak rođen je u Rijeci 1955. godine, a slikarstvom se počinje baviti 1970.-ih na poticaj prof. Aleksandra Viraga. Unutar kulturnog kruga "Čakavske scene" Potočnjak osniva umjetničku družinu "Prijatelji mora". Slijede izložbe u Malom salonu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u Guvernerovoj palači Rijeka, te u Klubu Jugolinije Rijeka. Poseban izazov mu predstavlja projektiranje i uređenje interijera reprezentativnih brodova, pa tako uz ostalo, kompletno uređuje 36-metarsku jahtu "Al Farah" libijskog predsjednika Moamera Al Ghadafija. Potočnjak se bavi dizajnom i projektiranjem te projektira cijeli niz objekata javnog i privatnog karaktera. Unutar hrvatskih kazališta djeluje cijeli niz godina kao kostimograf i scenograf za dvadesetak predstava. Sudionik je brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Godine 2006. odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za izuzetni doprinos hrvatskoj kulturi. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Društva likovnih umjetnika Hrvatske. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter