Ante Grancic srebrni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretposljednjeg dana bocarskog SP-a za mlade seniore i juniore u Nici, reprezentativci Hrvatske potvrdili su jednu srebrnu i dvije broncane medalje, dok još po jedno srebrno i broncano odlicje mogu pretvoriti i u zlatne kolajne.

Mladi senior Ante Grancic osvojio je naslov viceprvak svijeta u disciplini pojedinacno klasicno nakon što je u polufinalu pobijedio Argentinca Montemerla 13:6, ali je potom u finalu izgubio od Francuza Ascensija 3:13. Junior Leo Brnic izborio je nastup u finalu u brzinskom izbijanju ostvarivši u polufinalu rezultat 42/49. Medutim, da ce u finalu imati velikog konkurenta u borbi za naslov pokazao je Francuz Marsens s rezultatom 43/48.

Mladi senior Marko Beakovic nije u krugovima uspio dohvatiti finale te je tako ostao s broncom u rukama. Beakovic je u polufinalu za svega jedan punat izgubio od odlicnog Crnogorca Petkovica 24:25. U štafeti Brnic i Marino Milicevic nisu uspjeli dohvatiti finale i morat ce se zadovoljiti broncom, bez obzira što su u cetvrtfinalu ostvarili jako dobar rezultat 52/58. Medutim, u polufinalu su hrvatski reprezentativci ostvarili rezultat 45/58 što im nije bilo dovoljno za finale s obzirom da su bolji bili Francuzi i Talijani.

Beakovic i Goran Percan su u cetvrtfinalu parova ostvarili pobjedu s maksimalnih 13:0 u susretu u kojem su im na drugoj strani stajali Kinezi Cheng Si i Dong Ma. Naši ce reprezentativci pokušati prvo izboriti finale u polufinalnom susretu sa Slovencima Kraševcem i Petricem, a u slucaju pobjede borit ce se za titulu s boljim iz drugog polufinala u kojem ce se sastati Francuzi Gottardo i Percherancier s Talijanima Ferrerom i Liturijem.


Podijeli: Facebook Twiter