Ante Čačić novi izbornik nogometne reprezentacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) očekivano je u ponedjeljak za novog izbornika nogometne reprezentacije jednoglasnom odlukom imenovao dosadašnjeg trenera Lokomotive Antu Čačića (61) koji će na tom mjestu zamijeniti Niku Kovača.

Čačić je 11. izbornik "vatrenih", a njegova prva zadaće je da?večeras do?ponoći pošalje Uefi popis nogometaša na koje računa za dvije preostale kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj. Prvu utakmicu odabranici Ante Čačića odigrat će u subotu 10. listopada, pred praznim tribinama stadiona Maksimir, protiv Bugarska, a tri dana kasnije čeka ih i gostovanje na Malti s kojim će zaključiti kvalifikacijski ciklus. Dva kola prije kraja kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj, Hrvatska u skupini H zauzima treće mjesto sa 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od drugoplasirane Norveške.

Izravni plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, a Hrvatska će u slučaju osvajanja svih šest bodova biti druga ukoliko Norveška ne svlada Italiju u Rimu 13. listopada. Postoji mogućnost da Hrvatska s dvije pobjede bude i najbolja trećeplasirana reprezentacija te se također plasira na EURO, ali ukoliko ne bude najbolja treća, onda će igrati u dodatnim kvalifikacijama u studenom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter