Ante Čačić: Atmosfera u reprezentaciji je sjajna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija je odradila prva dva treninga uoči odlaska u Rostov na Donu na prijateljsku utakmicu protiv Rusije, a izbornik Ante Čačić je naglasio kako je atmosfera u nacionalnoj vrsti sjajna.

"Mogla se i očekivati ovako dobra atmosfera, s obzirom da je igračima pao veliki teret s leđa plasmanom na završni turnir, a osim toga se dobro poznaju, prijatelji su te su sretni i zadovoljni nakon svih nedaća oko reprezentacije", poručio je hrvatski izbornik.

Od prije je poznato kako će 'Vatreni' protiv Rusije nastupiti bez Luke Modrića i Ivana Rakitića, a pod znakom pitanja je i nastup Vedrana Ćorluke. Branič moskovskog Lokomotiva mora na ultrazvuk zbog problema s aduktorom, nakon čega će liječnička služba donijeti konačnu odluku. Manjih zdravstvenih problema imaju i Šime Vrsaljko, Nikola Kalinić i Ivan Perišić.

"Mislim da će sve biti u redu s Vrsaljkom, kao i s Kalinićem i Perišićem koji su također imali manjih problema. Našim se igračima nakupilo i umora zbog stalnog natjecateljskog ritma, a ovakve prijateljske utakmice ponekad i služe da se pruži prilika igračima koji su odmorniji te vidimo koliko se na njih može računati u reprezentaciji, odnosno na Europskom prvenstvu", kazao je Čačić.

U Rusiji neće biti niti Matea Kovačića koji će se priključiti U-21 reprezentaciji za susret protiv Španjolske u Rijeci.

"Mlada reprezentacija najbolji je filter za ulazak u A reprezentaciju. Izuzetno nam je važno da selekcija U-21 napravi dobar rezultat u kvalifikacijama, a iz nje se već nameću i igrači poput Pašalića i Halilovića", prokomentirao je Čačić.

Hrvatski izbornik je naglasio kako će za slaganje liste putnika za EURO 2016. u Francuskoj klupska minutaža biti među ključnim čimbenicima.

"U Francusku ne mislim voditi one koji su zaslužni za plasman, nego one koji tamo mogu kvalitetno odigrati. Svi koji na proljeće neće imati dovoljan prostor u svojim klubovima teško će moći ići na Europsko prvenstvo", najavio je izbornik.

Reprezentacija na put u Rusiju kreće u ponedjeljak, a utakmica je na rasporedu u utorak 17. studenog u 19.00 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter