Ante Batarelo: Igor Pamić i ja znamo se u dušu

Ante Batarelo (M. MIJOŠEK)
Ante Batarelo (M. MIJOŠEK)

Ante Batarelo, vezni igrač rođen prije 28 godina u Splitu, po drugi će put u svojoj karijeri nositi dres Istre 1961. Batarelo je "zeleno-žute" boje branio i u sezoni 2011/2012, kad je odigrao 18 utakmica ne upisavši se pritom niti jednom u strijelce.

Što mu minutaža nije bila i veća leži u činjenici da je u Pulu stigao iz Karlovca posljednjeg dana prelaznog roka i to bez "čistih" papira. Njih je tek kasnije dobio putem Arbitražne komisije i prvi nastup za Istru 1961 odradio u 11. kolu. Po okončanju te sezone Batarelo je dugo vagao ponude, da bi se na kraju ipak odlučio prihvatiti onu Slaven Belupa i Pulu zamijeniti Koprivnicom. Želio ga je Paminjo prošlog ljeta zadržati pod svojom komandom, no "farmaceuti" su imali puno jače adute od "zeleno-žutih".

- Ponuda Slaven Belupa bila je stvarno puno bolja i jednostavno je nisam mogao odbiti - priznao je i Batarelo.

- Stvarno mi je bilo lijepo tada u Puli, imao sam želju ostati, čak i za manje novce od onih koje su mi nudili u Koprivnici, ali nismo se uspjeli dogovoriti. Tako je to u nogometu, razlika između dvije ponude je bila prevelika i odlučio sam otići.

Prelazak u novu sredinu donio je Batarelu i novi iskorak u njegovoj karijeri, jer je sa Slaven Belupom izišao iz hrvatskih okvira i zaigrao u Europskoj ligi. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter