Ante Batarelo: Da mi ponude bod, ne bih ga prihvatio

Nadam se da nam se u ovoj sezoni više neće ponoviti da primimo četiri gola na jednoj utakmici, Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ)
Nadam se da nam se u ovoj sezoni više neće ponoviti da primimo četiri gola na jednoj utakmici, Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ)

Pred nogometašima Istre 1961 danas je susret 23. kola Prve HNL, gostovanje kod Slaven Belupa koje će se igrati s početkom u 15 sati. Bit će to 11. put da "zeleno-žuti" u prvenstvu pohode Gradski stadion u Koprivnici i još uvijek su u iščekivanju prve pobjede.

U dosadašnjih deset susreta "farmaceuti" su slavili šest puta, četiri puta su momčadi podijelile bodove, a ukupna gol razlika je 18:9 u korist domaće momčadi. No, s druge strane, nikad u prošlosti Puljani nisu stizali u Koprivnicu u trenutku kad su na svom kontu imali 11 bodova više od domaćina i mogla bi to biti idealna prilika da nakon što su u petom kolu odigrali 2:2, danas napokon stignu i do te toliko čekane pobjede.

Tome u prilog ne govori činjenica da su "zeleno-žuti" u prošlom kolu na "Drosini" četiri puta kapitulirali u srazu s Lokomotivom, no četiri su pogotka primili i "farmaceuti" na gostovanju u Osijeku pa bi tako današnji dvoboj za jednog od aktera mogao značiti i svojevrsno iskupljenje.

- Nadam se da nam se u ovoj sezoni više neće ponoviti da primimo četiri gola na jednoj utakmici, a daj Bože da ih Slaven Belupo primi već danas, zaželio je Ante Batarelo, vrijedna "radilica" Istre 1961 u sredini terena koja je u prošloj sezoni branila boje "farmaceuta".

- Već se prošlog proljeća, još dok sam je bio u Koprivnici, vidjelo da stvari u njihovim redovima idu nizbrdo. Ne bih rekao da je uzrok tome bilo smanjivanje proračuna, razlog više leži u nekim odnosima u klubu koji, barem dok sam ja bio tamo, nisu bili uredni te je samim tim i atmosfera bila loša.

Ne znam točno kakvo je sada stanje u momčadi, činilo se kao da su promjenom trenera krenuli na bolje, ali sada vidim da su opet počeli padati, stigla su dva poraza za redom i sigurno je da su u nekoj krizi kojoj točno ne znam uzrok.

Za "zeleno-žute" se ne bi moglo reći da su u krizi, ali isto tako se mora priznati da je novi poraz od Lokomotive ostavio traga u glavama pulskih igrača.

Problema ne bi smjelo biti ni u igri pulske momčadi ako na terenu sprovedu u djelo ono što trener od njih bude zahtijevao i što bi se moglo svesti u dvije riječi koje Paminjo posljednjih dana ponavlja kao svojevrsnu mantru kad želi ukazati na ono što je njegovim igračima nedostajalo protiv Lokomotive, a to je "pametna trka".

Batarelo želi pobjedu, jer ga remi s "farmaceutima" ne bi zadovoljio.
- Da mi netko ponudi bod, ne bih ga prihvatio, decidiran je Batarelo. Mislim da imamo snage za pobjedu. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter