Ansambl "Antigone" prkosio pljusku, grmljavini i munjama

Izvedbu od prve do posljednje scene pratilo je kišno nevrijeme
Izvedbu od prve do posljednje scene pratilo je kišno nevrijeme

Treća izvedba u ovogodišnjoj sezoni kazališta Ulysses nagrađivane predstave "Antigona – 2000 godina kasnije" ispraćena je gromoglasnim aplauzom više stotina gledatelja koji su, unatoč jakoj kiši koja je neumorno padala tijekom cijele izvedbe, skandirali glumačkom ansamblu predvođenim Majom Izetbegović i Radom Šerbežijom te su tražili da predstavu igraju do kraja.

Stotine gledatelja na Malom Brijunu, u utvdi Minor u petak navečer skrivalo se pod kišobranima i kabanicama koje im je Ulyssesov tim podijelio te su s ispratili glumce koji su hrabro odigrali čitavu predstavu.

- Naša se publika pokazala božanstvenom. Ohrabrili su nas da prkosimo pljusku, grmljavini i munjama te našu "Antigonu" izguramo do kraja. Nisam često igrao u vremenskim (ne)prilikama kakve su nas zatekle preksinoć u tvrđavi Minor, ali vrijedilo je svake minute. Aplauz kojim nas je publika nagradila pamtit ću zauvijek, ističe Rade Šerbedžija.

Njegovi kolege, Maja Izetbegović u ulozi Antigone i Kćeri, Dženana Džanić u ulozi Izmene i Mlađe kćeri, Ermin Bravo u ulozi Hemona i Sina, Damir Urban u ulozi Tiresije, Katarina Bistrović Darvaš u ulozi Euridike i Majke, Jelena Lopatić u ulozi Zborovođe, Vedad Suljagić u ulozi Dječaka te studenti za glumu pri Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo i Studija "Gluma i mediji" Sveučilišta u Rijeci publici su priredili pravi kišni spektakl koji je zbog jedinstvenog ambijentalnog ugođaja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu najbolja pozivnica svima da se pridruže izvedbama do kraja sezone. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter