Ansambl Acoustic Project ispraćen ovacijama publike

Acoustic Project
Acoustic Project

Preksinoć je nastupom ansambla Acoustic Project zaključen koncertni program jubilarnog 10. BaRoMus Festivala. I ovog puta, u dupkom ispunjenoj crkvi sv. Franje ansambl Acoustic Project, koji je nastupio u sastavu - Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Mario Čopor (klavir), Marko Mihajlović (vibrafon ), Stanislav Muškinja (bubnjevi), Martina Sačer (violina), Davide Albanese (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), Jasen Chelfi (violončelo), Dubravko Palanović (kontrabas), oduševio je publiku.

Pred velikim auditorijem, ansambl se predstavio skladnim i temperamentnim, a nadasve angažiranim izvedbama skladbi J.S. Bacha (Orkestralna suita u h-molu, BWV 1067 za solo flautu i gudače), G.F. Handela / arr.D.Palanović (Sarabande), J.S. Bacha (Fuga u a - molu, BWV 947), H. V. Lobosa ( Bachianas Brasileiras br. 5 ? Aria), D. Palanovića ( Preludij), Claude Debussyija / arr.D.Palanović (Clair de Lune), A. Piazzolle (Fuga y Misterio i Adios Nonino), C. Gardela / A. Le Pere (Por una Cabeza) i N. Rote / arr.D.Palanović ( Glazba iz kultnog filma Kum).

Valja istaknuti i kako je deset glazbenika, većinom članova zagrebačke filharmonije, predvođenih kontrabasistom i skladateljem Dubravkom Palanovićem okupljenim u ansamblu Acoustic Project jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. U biografiji ansambla ističe se da je svaki njihov koncert je novi početak, nova ideja, novi eksperiment - novi zvučni projekt kao što i sam naziv ansambla ukazuje.

Upravo takav je bio i koncert na BaRoMus-ovoj pozornici, specijalno pripremljen za desetu godišnjicu festivala kojim se Acoustic Project dokazao kao neizostavan dio hrvatske glazbene scene. Rad ovog ansambla temelji se na želji za stvaranjem nesvakidašnjih zvukovnih kombinacija i u izvedbi širokog stilskog raspona - od baroka do avangarde, od klasike do jazza. Homogen zvuk ansambla, kao i odlično odsvirane solističke dionice svakog pojedinog člana oduševile su rovinjsku publiku, dok su izvrsni aranžmani Dubravka Palanovića i bogatstvo zvuka ovog sastava kao i njihov energični i angažirani pristup svakoj odabranoj numeri osvojili srca posjetitelja koncerta. A da su i glazbenici čuli srca publike svjedoči i spontana čestitka člana ansambla Danija Bošnjaka publici kojoj se zahvalio na odličnom prijemu te je iskoristio prigodu da čestita BaRoMusu deseti rođendan. Bošnjak je također pozvao ansambl sa izvede još jednu numeru a to je bio "Libertango" Astora Piazzolle. (N. ORLOVIĆ RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter