Anonymousi: Nećemo stati samo tako

Anonymusi su u Poreču pozirali sa svojim porukama (V. HABEREITER)
Anonymusi su u Poreču pozirali sa svojim porukama (V. HABEREITER)

Uz natpise "Du ju trast dem???", "Dolje valutna klauzula", "Fak da sistem", "Legalise it", "Manje Šeksa, više $exa", "Nije u šoldima sve, sve je u stranim bankama, a naš takujin ispraznili su hrvatski tajkuni sve po 1 kunu", ali i "Prodajte dvoranu", dvadesetak prosvjednika nakratko se danas poslijepodne okupilo na porečkom Trgu slobode da bi javno podržali prosvjed skupina Occupy Croatia i Anonymous Hrvatska koji se održavao i u drugim hrvatskim gradovima.

Prosvjednici diljem Hrvatske bore se za obranu javnog dobra te protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima, poručujući da se mora zaustaviti daljnja krađa, rasprodaja hrvatskih resursa i imovine, kao i natjerati ovu i buduće vlade da počnu raditi u interesu naroda. Mirni prosvjed porečkih Anonymousa trajao je nešto manje od sat vremena i, za razliku od prva tri, bio je slabije posjećen.

- Čak je i policajaca više nego nas, u šali je rekao jedan od prosvjednika pokazujući na tri policajca i vozilo hitne pomoći.

Okupljeni Porečeni ovaj put nisu nosili maske, napisali su nekoliko transparenata, popričali, fotkali se i napustili trg.

- Danas jednostavno nije dan. Ali nećemo stati na tome, okupljat ćemo se svakog petka popodne na trgu, ali za drugi put ćemo se bolje pripremiti, poručio je drugi prosvjednik prije nego što se grupica razišla.

Ni prosvjed protiv donošenja Zakona o strateškim investicijskim projektima u Puli, koji su danas organizirale skupine Occupy Croatia i Anonymous Hrvatska, nije naišao na dobar odaziv građana. Na Trgu Portarata okupila se nekolicina prosvjednika, samih organizatora skupa, a većina ih nije ni bila iz Pule.

Kao što je poznato, ove skupine građana, koji se okupljaju putem društvenih mreža, već nekoliko petaka zaredom organiziraju mirne demonstracije u hrvatskim gradovima.

Kako objašnjavaju u letku koji su dijelili građanima, ako bude usvojen, ovaj će zakon otvoriti put Vladi za potpunu rasprodaju prirodnih resursa države. (V. H., M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter