Anonimna prijava zakocila rješenje za rivu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je prezentacija odabranog rada na natjecaju za izradu idejnog urbanistickog rješenja uredenja pulske rive trebala biti ovog mjeseca, trenutno je u fazi cekanja. Razlog je anonimna prijava o nezakonitosti natjecaja u kojoj se navodi da predsjednik ocjenjivackog suda radi u istoj ustanovi kao i jedan od pozvanih natjecatelja - nizozemska tvrtka De Architekten Cie.

Na natjecaj je Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva koje amenuje odabir stigla anonimna prijava koja ukazuje na navedene nepravilnosti javne nabave. U prijavi se navodi da clan komisije za odabir radi puno radno vrijeme na zagrebackom Arhitektonskom fakultetu kao predavac projektiranja, kao i natjecatelj koji je pozvan na natjecaj (nizozemski Cie arhitekten), a radi puno radno vrijeme na istom fakultetu.

Ovim nacinom, navodi se u anonimnoj prijavi, kada ocjenjivac koji odabire najpovoljniju ponudu radi u istoj firmi s ponudacem, direktno mu se pogoduje pa se traži da se "radovi navedenog arhitekta izuzmu iz odabira da se ne bi dogodila kolizija pogodovanja".

Medutim, Grad odlucno odbacuje navode iz anonimne prijave i kao argument prilaže ocitovanje Arhitektonskog fakulteta.

Slijedom navoda iz dopisa Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva o anonimnoj prijavi Grad je resornom ministarstvu priložio službeno ocitovanje Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba. Potpisao ga je dekan fakulteta prof. dr. Lenko Pleština, a u njemu se navodi da na natjecaju nitko od pozvanih autora grupe De Architekten Cie d.o.o. (Branimir Medic i Pero Puljiz), kao ni clanovi autorskog tima (Suncana Rapaic i Srdan Giovanelli), nisu zaposlenici Arhitektonskog fakulteta Zagreb niti su to bili.

Upravo ocitovanje dekana Arhitektonskog fakulteta, tvrde u Gradu, dokaz je da anonimna prijava nije utemeljena, te se gradska uprava nada da ce ministarstvo ubrzo odbaciti prijavu te ce se najbolje ocijenjeni radovi prezentirati javnosti. (G. ROJNIC)

OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter