Anne Rice najavila novi roman o vampiru Lestatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka spisateljica Anne Rice, autorica slavnih "Vampirskih kronika" prema čijem je prvom dijelu "Intervju s vampirom" 1994. snimljen slavni istoimeni film s Tomom Cruiseom u glavnoj vampirskoj ulozi, najavila je povratak svojeg krvlju opsjednutog antiheroja Lestata de Lioncourta nakon više od deset godina.

Gostujući u internetskoj emisiji The Dinner Party Show koju vodi njezin sin Christopher Rice, spisateljica je otkrila da se Lestat vraća u njezinu najnovijem romanu pod nazivom "Princ Lestat", piše britanski Guardian.

Riječ je o "velikoj vampirskoj kronici", kazala je. "To je priča o Lestatu i o vampirima, o tome što sada rade, na koji se način suočavaju sa svime što im se dogodilo, kako se Lestat bori sa zahtjevima raznih strana da istupi i postane neka vrsta vođe plemena", kazala je Rice.

Najavu Lestatova povratka obožavatelji su opisali kao "najpoticajniju vijest desetljeća", a društvene su mreže preplavili izrazi zahvalnosti autorici što se odlučila na takav korak.

Rice, kojoj je svjetsku slavu donio upravo "Intervju s vampirom" (1976.), donedavno je mislila da nikada više neće moći pisati o Lestatu - posljednji se puta temom vampira bavila 2003. u romanu "Krvni".

Roman "Princ Lestat", koji je završen još prošle godine a izlazi u listopadu, zamišljen je kao roman koji kronološki prethodi prvim dijelovima "Vampirskih kronika", otkrila je autorica. Ujedno, to će biti prvi roman novog serijala, najavila je. "Jako sam sretna što mogu tako nešto najaviti jer mi je doista trebalo puno vremena da napišem taj prvi roman", otkrila je. Morala je ponovno pročitati kompletne "Vampirske kronike", a Lestata "prisiliti da joj se otvori, ispriča što radi u posljednje vrijeme, kako bi mogla o tome pisati", dodala je, jer je "nemoguće pisati o liku ukoliko se on ne želi pokazati". "To je kao da je on živo biće koje diše. I odjednom je prodisao, pokazao se i počeo mi se obraćati a ja sam samo zapisivala", rekla je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter