Anna Oxa gošća Rovinjske noći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska noć, prepoznatljiva manifestacija koju već više od 40 godina organizira Turistička zajednica grada Rovinja, započinje u petak i traje do nedjelje. I ove godine za građane Rovinja i njihove goste pripremljen je atraktivan glazbeni program, a glavna gošća je Anna Oxa, talijanska pop pjevačica.

"U uvodnoj večeri u petak s početkom u 21 sat na Trgu Rivijera svoj novi glazbeni uradak predstavit će Kristian Terzić koji će nastupiti s bendom sastavljenim od vrhunskih muzičara - Luke Veselinovića, Jana Ivelića, Branka Sterpina, Alena Spade i Vojkana Jocića.

Nastup Anne Oxe predviđen je u subotu na Trgu maršala Tita u 23.15, odmah nakon tradicionalnog vatrometa, svojevrsnog zaštitnog znaka Rovinjske noći, koji će početi u 23 sata, rekla je Odete Sapač, direktorica rovinjske Turističke zajednice.

Prije glavnog programa u subotu posjetitelji će moći uživati u zabavnom programu koji počinje u 20 sati promenadom rovinjske Limene glazbe i mažoretkinja od Trga na lokvi pa sve do Valdibore i Trga maršala Tita, a od 21 sat na pozornici Trga maršala Tita nastupit će grupe Dream Project i Le monde s Evom Čiček, dok će na Trgu Rivijera također u 21 sat zasvirati Party band, a zatim Kristian Terzić & friends te grupa Master band.

U nedjelju s početkom u 21 sat na glavnom gradskom trgu gosti iz KUD-a "Slavonska vila" će za ljubitelje folklora izvesti splet narodnih pjesama i plesova Slavonije.

Gastronomsku ponudu priredit će Maistra i Udruga "Kuća o batani", a vrhunska rovinjska vina i maslinova ulja predstaviti će domaći proizvođači..

- U Rovinju trenutno boravi 32 tisuće gostiju. Na prvom mjestu su Nijemci koji bilježe porast od 5 posto više noćenja nego lani, slijede Nizozemci s osam posto više, a Talijana je po broju noćenja sedam posto manje u usporedbi s lanjskom godinom. Međutim, bez obzira na sve imamo tri posto više noćenja nego u istom periodu lani i očekujemo da ćemo lanjski rekord od tri milijuna noćenja dostići ranije, rekla je Odete Sapač.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Rovinj. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter