Anna Wintour postaje veleposlanica?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anna Wintour, urednica američkog Voguea, mogla bi postati američka veleposlanica, vjerojatno u Londonu ili Parizu. Glasine o političkoj karijeri ambiciozne kraljice mode pojavile su se još u lipnju, uz uvjet da Barack Obama ponovno bude izabran za američkog predsjednika. Obama je ponovno postao predsjednik, a nemalu ulogu u tome imala je i sama Wintour, koja je za predsjedničku kampanju putem raznih donatorskih gala-večera i inicijative "Runway to Win" uspjela prikupiti 40 milijuna dolara, prenosi BBC. Osim toga, osobno je donirala na desetke tisuća dolara. Tako je dospjela na visoko mjesto predsjedničke thank you liste.

Među uglednim američkim novinarima i sveučilišnim profesorima odmah se povela rasprava o tome je li Wintour prava osoba za visoku politiku. I dok jedni kažu da je u svom poslu bila poprilično jeziva te je ulijevala strah u kosti svojim suradnicima, drugi ističu da u politiku ne bi unijela samo golemo iskustvo u biznisu, nego i razumijevanje kulta ličnosti, a to je ono što je i Obami donijelo globalnu popularnost.

Unatoč beskrupuloznosti, Anni Wintour pripisuju se zasluge za pretvaranje američkog Voguea u jedan od najutjecajnijih modnih magazina na svijetu, a pojaviti se u takvom časopisu postalo je pitanje prestiža. Dizajneru čija se kolekcija svidi Anni zagarantiran je vrtoglav uspjeh u modnom svijetu. Ženi koja je odmalena znala što hoće uspjeh je bio zagarantiran, pa ne bi čudilo i da bude jednako uspješna u vođenju visoke politike. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter