Ankete: U drugi krug izbora Pahor i Tuerk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Sloveniji na kojima nastupaju tri kandidata još neće biti poznat izborni pobjednik, pa će biti potreban drugi krug, a bivši premijer Borut Pahor smanjio je zaostatak za aktualnim predsjednikom Danilom Tuerkom, pokazale su zadnje ankete pred početak izborne šutnje u petak u 24 sata.

Prema zadnjoj telefonskoj anketi ljubljanskog "Dela" metodom kontinuiranog praćenja raspoloženja birača za Tuerka bi moglo glasovati 44, a za Pahora 33 posto birača, ali bi razlika zbog rasta potpore bivšem premijeru i padanja sadašnjem predsjedniku mogla biti i znatno manja.

Prema zadnjoj anketi vodećeg slovenskog lista, kod kandidata Milana Zvera koji je najbliži sadašnjoj Vladi nema promjena u trendu odnosa birača pa bi u nedjelju mogao dobiti 23 posto glasova.

Prema sličnoj metodi kontinuiranog mjerenja biračkog pulsa uzastupnim dnevnim anketiranjem koje je prije početka izborne šutnje objavio tjednik "Mladina", Tuerk bi u nedjelju mogao dobiti 44, a Pahor 34 posto glasova, a na trećem je mjestu Zver sa 23 posto.

 

Ankete najavljuju da će na izbore izaći 50 do 60 posto birača. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter