Anja Trišic pobjednica maratona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Josip Soldo, 21-godišnji plivac starogradskog «Farosa», i Anja Trišic, 23-godišnja plivacica KDPSR «Porec» pobjednici su jubilarnog stotog plivackog maratona koji se u dužini od 3,5 kilometara plivao od Šila na Krku do Crikvenice.

Josip Slodo je stazu treceg maratona koji se boduje u Kup Hrvatske u daljinskom plivanju «Cro cup» preplivao za 39.26 minuta. Najbolji istarski plivac na maratonu je bio Vaso Vulin iz pulskog UPAS-a koji je s vremenom 49.09 minuta zauzeo 11. mjesto u muškoj konkurenciji, dok je dvije sekunde iza njega na cilj stigao Žarko Salopek iz «Poreca» i zauzeo 12. mjesto.

Trišic je stazu preplivala za 43 minute, a valja istaci i plasman ostalih njenih mladih klupskih kolegica Paule Klunic, Julije Kordic, Paule Tripar koje su zauzele trece, cetvrto i peto mjesto. Na maratonu se natjecalo 19 plivacica i 63 plivaca.

U poredcima po uzrastima Klunic je preuzela vodstvo kod juniorki, a Trišic seniorki, dok je Ana Baric iz pulskog UPAS-a i dalje vodeca u kategoriji preko 30 godina. Ekipno u ženskoj konkurenciji vodi «Split», «Porec» je drugi, a UPAS treci, dok je u muškoj konkurenciji vodeci «Faros», «Porec» je peti, a UPAS šesti.

Sljedeca utrka sezone koji se boduje za «Cro cup» je cuveni Faros maraton na Hvaru koji je na programu 28. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter