Anja Trišic najbolja hrvatska plivacica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anja Trišic, clanica KDPSR Porec, bila je najuspješnija hrvatska plivacica na cuvenom, 36. Faros maratonu, najzahtjevnijem i najznacajnijem hrvatskom plivackom maratonu, ujedno i prvenstvu Hrvatske, što se pliva u Starom Gradu na Hvaru.

Zahtjevnu dionicu od cak 16 kilometara Trišic je isplivala za 3:45.32 sata te tako na cilj stigla kao prva hrvatska, odnosno ukupno peta plivacica u konkurenciji 12 natjecateljica iz Njemacke, Rusije, Nizozemske, Švicarske, Ceške, Slovenije i Hrvatske.

U muškoj konkurenciji najbolji hrvatski plivac je bio Tomislav Soldo, clan domacina natjecanja, starogradskog Farosa (3:25.03) koji je ukupno na cilj stigao kao cetvrti plivac u konkurenciji 21 natjecatelja iz Njemacke, Makedonije, Francuske, Nizozemske, Dominikanske Republike, Madarske, Španjolske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

Najbolji istarski plivac na maratonu je bio mladi, 14-godišnji Porecan Danijel Citar (4:24.20), koji je ukupno bio 12, odnosno šesti hrvatski plivac, no za tako mladog djecaka vec isplivati 16 kilometara pravi je podvig. Citar je, naime, uz vršnjake, Slovenku Mancu Cemažar i Splicanina Duju Milana, bio najmladi od svih 33 plivacice i plivaca na ovogodišnjem Farosu, koji je isplivao maraton.

Istra je na cilju Farosa imala još jednog svog predstavnika, Vasu Vulina iz pulskog UPAS-a (4:32.19) koji je ukupno bio 14, odnosno osmi hrvatski plivac. Apsolutni pobjednici ovogodišnjeg maratona su Nijemci, Alexander Studzinski (3:15.43), aktualni rekorder staze i Angela Maurer (3:22.31) kojoj je ovo bila vec šesta pobjeda na Farosu. (K. K.)


Podijeli: Facebook Twiter