?anino Božic demistificira geometriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U galeriji Aneks Multimedijalnog centra Luka u petak je, bez uobicajenih službenih rijeci, otvoren novi postav, samostalna izložba slika istarskog umjetnika ?anina Božica "Horizontale".

Ovaj naslov nedvosmisleno prenosi temu i sadržaj koje je autor odabrao za novo razmišljanje, nove kreacije, a svoje ideje prenosi na platna koja, svako za sebe, nude osobita rješenja manipulacije umjetnickih postupaka geometrijskih modela. Božic tako oslikava horizontalne linije koje se odjeljuju pažljivo selektiranim bojama i nijansama, nudi zanimljive detalje koji neodoljivo podsjecaju na dekorativne elemente.

O ovom njegovom albumu Ivica Župan piše da otkriva korištenje geometrije kao osnovu na koju se sporadicno vraca slikarstvo, a da ovi radovi pritom "ne demistificiraju samo stvaralacki postupak, vec i samu geometriju, koja je redovito podrazumijevala nešto transcendentno, onostrano, bila kljuc za ulazak u delikatnu duhovnost".

"Horizontale" se mogu pogledati do 31. ožujka.

?anino Božic je roden u Puli, a nakon diplome na studiju likovnih umjetnosti tadašnjeg Pedagoškog fakulteta u Rijeci izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Živi i radi u Novigradu i Labincima.


Podijeli: Facebook Twiter