Animirani spot za žestoku pjesmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od najžešcih i najbržih domacih grupa, rijecka grupa One Piece Puzzle, u petak ce u zagrebackom kinu Gric premijerno prikazati novi, animirani videospot za još jednu energicnu pjesmu "Tuc tudu babu" s njihovog debitantskog albuma "13 zlatnih hitova".

Nakon spotova za najavni singl "Derem! Rokam! Guzim" i pjesmu "Paranoja", ovo je treci po redu videospot s njihovog prvog službenog albuma koji je za svoj mocan industrial zvuk, jake gitare i žestok ženski vokal dosad osvojio dobre kritike struke.



Autor animiranog spota je Puljanin Saša ?uracic koji je pod malom, nezavisnom etiketom Undertoon dosad objavio 30-ak crnohumornih crtica o likovima s pulske underground scene. No, to nije jedina veza rijeckog benda s Pulom jer je One Piece Puzzle snimio album u pulskom studiju Partyzan, dok su prvu vecu pozornost javnosti privukli u ljeto 2006. pobjedom na pulskom Art& Music festivalu.

Autor spota Saša ?uracic, osim underground pulskih crtica nastalih pod vidljivim utjecajem Monty Pythona i South Parka, dosad je kreirao i dva videospota - za rijecki bend Hessus Ator te za pulsku grupu Desinence Mortification. No, on i sam svira i to gitaru u grupi Marsh!, dok je prije svirao u grupama Nas 4, Flu i Nailed.



- Do suradnje s One Piece Puzzleom došlo je preko Toneta koji ih je snimao u Partyzanu, a prvi put sam se s njima upoznao za njihova koncerta u Uljaniku. Za ovaj spot dali su mu odriješene ruke. Iako sam od starta bio svjestan da ce videospot biti prikazivan na javnoj televiziji, nisam se posebno ogranicavao, iako sam izbacio krv.

U spotu s dosta nadrealnih elemenata i detalja babama se dogadaju nezgode od pocetka do kraja. Radio sam spot u svom starom stilu; bio mi je veliki užitak raditi na njemu jer me ova njihova pjesma baš pogodila, kaže ?uracic. Njemu ce ovo biti prva nacionalna promocija buduci da su mu prethodni radovi, iako dostupni preko interneta, imali odjeka samo na lokalnoj razini.


Podijeli: Facebook Twiter