Animirani spot "Pitanje časti" Predraga Ljune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoč svim opravdano hvaljenim bljeskovima kreativnosti koje su se dogodile na labinskoj nezavisnoj glazbenoj sceni u posljednjih nekoliko godina, samo jedno je ime koje drži konstantu kreativnosti i kvalitete kroz čak tri desetljeća - Predrag Ljuna.

Tko je Ljuna, odnosno Pepe? Najjednostavnijim rječnikom objašnjeno - institucija i ikona među labinskim glazbenicima i štovateljima scene. Lik koji se kroz preko 30 godina aktivnog glazbenog rada pojavio u nebrojeno mnogo projekata, surađivao s bezbroj nekadašnjih i još uvijek aktivnih glazbenika. Čovjek koji je vlastitom gitarom, glasom i dobrom voljom gotovo oduvijek bio pozitivna nit vodilja glazbenicima bivšeg rudarskog grada.

Nakon gomile sjajnih suradnji s lokalnim muzikantima ali i jakim imenima istarske i regionalne scene poput Todora, Nole, Goribora, Brune Krajcara, Mauricia i Tatiane Giorgi te mnogih drugih, Ljuna se predstavlja sa svojim autorskim radom.

Pjesma "Pitanje časti" nastala je još davne 1984. godine, na samom početku karijere, u jednoj od brojnih postava jednog od još brojnijih Ljuninih "matičnih" sastava, a svoju punu studijsku verziju i live premijeru doživjela je na promotivnom koncertu u povodu izlaska prve kompilacije labinskih nezavisnih bendova 2014. godine, praktički na svoj 30. rođendan!

"Pitanje časti" jest pjesma snimljena u legendarnom pulskom studiju Partyzan u produkciji Deana Pavletića - Toneta, a glazbenici koji su "uskočili" u ovu studijsku verziju Ljuninog pratećeg benda su Alen Špada (gitara), Goran Salvi (bubnjevi), Leon Brenko (klavijature) i Davor Milovan Billy (bass).

U pulskom i labinskom Rock Caffeu održane su predstavljanja spota za pjesmu "Pitanje časti". Spot je rađen kao animirani film o super anti-heroju, liku kakav je u biti i sam Ljuna. U spotu se SuperLjuna bori protiv korupcije, nezdrave prehrane i svih sustava osim Sunčevog, a dodatna zanimljivost je da animacije uključuju brojna poznata mjesta i lica istarske rock scene. Autor spota je sve poznatiji majstor animacije Saša Đuračić - Sale Undertoon. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter