Animafest 2014. u porečkom kinu

Plakat za Animafest 2014.
Plakat za Animafest 2014.

"Animafest Zagreb 2014.", dvadeset i četvrto izdanje svjetskog festivala animiranog filma u kratkometražnom izdanju, održat će se u utorak i srijedu u kinu porečkog Pučkog otvorenog učilišta, paralelno s prikazivanjem u zagrebačkim kinima. Po prvi put, publika diljem Hrvatske može u svojim kinima, pa tako i u porečkom, uživati u umjetničkoj animaciji koju nema prilike vidjeti na televiziji i u redovnoj kinodistribuciji. Tako Hrvatski audiovizualni centar u suradnji sa svjetskim festivalom animiranog filma Animafest Zagreb predstavlja odabrane animirane filmove, a budući da je riječ o jednom od najstarijih europskih festivala animacije, ove godine nudi više od 400 filmova. Riječ je o potpunom pregledu svjetske animacijske scene od velikih kinematografija, velikih imena, oskarovaca i svjetskih premijera.

U porečkom kinu u utorak u 18 sati prikazivat će se Cartoon d'Or, šest kratkometražnih filmova nominiranih za europsku nagradu za najbolji kratki animirani film, te u 19.30 sati Lutka film, izbor kratkometražnih animiranih filmova iz središnjeg tematskog programa ovogodišnjeg Animafesta, odnosno retrospektive lutka-filma. Ova su dva programa namijenjena onima od 16 godina naviše.

U srijedu u 17 sati u porečkom kinu prikazivat će se Filmovi za djecu i mlade, izbor filmova za najmlađu publiku, ukupno sedam njih, namijenjenih onima od četiri godine naviše, dok je u 18 sati na programu dugometražni filam "Usvajanje odobreno", dobitnik Grand Prixa i nagrade publike lanjskog Animafesta. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter