Animacija i glazba na 3. KUFeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji KUFer, kulturno-umjetnicki festival koji vec trecu godinu zaredom organiziraju clanovi studentske udruge Vijece za suradnju studenata Pula i njihovi suradnici, održat ce se u Puli od 6. do 9. listopada, najavili su na konferenciji za novinare organizatori Saša Vejzagic, Petra Gardijan i Neven Kacun.

Nakon prošlogodišnjeg, iznimno uspješnog, KUFera, na kojem su se gosti i posjetitelji mogli prisjetiti dobrih starih vremena novoga vala, ove godine u KUFeru u Pulu dovode najbolje od hrvatskog animiranog filma. Program festivala pocinje u cetvrtak, svecanim otvorenjem izložbe Zdenka Bašica, Lee Vidakovic i Ivane Bošnjak u Muzeju suvremene umjetnosti Istre, odnosno u staroj tiskari.

U suradnji sa Zagreb filmom, Bonobostudiom i Pula Film Festivalom - Kinom Valli, KUFer ove jeseni u Pulu donosi, medu ostalim, retrospektivu animiranih filmova poznatog hrvatskog animatora Dušana Vukotica koji je prije pedeset godina primio nagradu Americke filmske akademije Oscar.

Osim retrospektive, posjetiteljima ce biti predstavljeni i najbolji uradci nadaleko poznate Zagrebacke škole animiranog filma, hrvatski suvremeni animirani film iz produkcije Zagreb filma i Bonobostudia te studentski radovi. Sve ce se projekcije moci besplatno pogledati u kinu Valli.

Buduci da je KUFer festival koji nastoji u program uklopiti što više razlicitih vrsta umjetnosti, organizatori su istaknuli da ce na festivalu biti organizirane i književne razgovaraonice, edukativni i glazbeni programi. U sklopu toga, Marko Rojnic ce održati predavanje na temu Uvod u povijest animiranog filma u maloj dvorani kina Vali, a sa Simonom Bogojevicem Narathom razgovarat ce se o 3D animaciji.

Festival je, naravno, popracen i glazbenim programom. Tako ce u petak 7. listopada na parkiralištu Sveucilišta u Puli održati koncert mladi i neafirmirani bendovi, dok ce u subotu 8. listopada na Kaštelu nakon puno vremena nastupiti Urban & 4. Atmosferu ce prije nastupa Urbana zagrijati pulskoj publici vec dobro poznati Tutankhamon Space Machine. U slucaju lošeg vremena, koncerti se sele u garažu na Giardinima, bivše kino Pula.

- U ovom bogatom programu vjerujemo da ce svatko pronaci ponešto, porucili su organizatori i napomenuli da su svi programi besplatni, osim koncerta u subotu na Kaštelu. Na kraju su porucili gradanima da dodu na KUFer i (re)animiraju se, a sve dodatne informacije mogu pronaci na internetskoj stranici www.kufer.vsspula.org. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter