Aniki škare i zvanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretijesna je bila velika sala Doma hrvatskih branitelja za sve posjetitelje druge humanitarne modne revije "Svi smo mi jednaki" u organizaciji modne udruge Tijara i suorganizatora pulske Škole za odgoj i obrazovanje te centra za inkluziju i podršku u zajednici.

Njihovi clanovi, odnosno manekeni prošetali su u cetvrtak modnom pistom uz poznate licnosti iz svijeta glazbe, školstva, novinarstva i politike, praceni aplauzom dupkom puna sale u kojoj se naguralo petstotinjak posjetitelja.

Na ovom humanitarnom spektaklu sakupljeno je 11 tisuca kuna koji ce služiti kao pomoc pri zapošljavanju za Aniku Retkovac, manekenku Tijare i ucenice Škole za odgoj i obrazovanje koja krece na tecaj za frizera te ce se zaposliti u frizerskom salonu Hair+.

Inace modna udruga Tijara prva je u Europi pocela provoditi tecaj manekenstva temeljen na socijalizaciji djece i mladih s teškocama zajedno s ostalim polaznicima tecaja te tako rade na razbijanju predrasuda i stereotipa o osobama s teškocama.



Mali i veliki manekeni pokazali su kreacije 15-ak izlagaca. Neki su se zbilja pokazali kao pravi manekeni, neki su imali tremu, što je i normalno, drugima pak na pisti nije nedostajalo samopouzdanja, ali su svi izvrsno odradili svoju šetnju pistom te su docekani toplim aplauzom. Svi su na kraju zato dobili diplome.

Od poznatijih "faca" iz javnog života na pisti modnoj smo pisti vidjeli Lidiju Percan, Denisa Sardoza, Vesnu Nežic-Ružic, Sanju Cinkopan-Korotaj, Teu Tidic, Marijana Jelenica, Franka Krajcara, Todora, ?oleta Macolu, Damira Kajina, Dorinu Tikvicki i Petru Fabian, Barbaru Munjas, Julijanu Kocanovic-Grubic i Ronalda Brausa.


Podijeli: Facebook Twiter