Angola: Na bdijenju za Novu godinu 10 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deset osoba, među kojima četvero djece, umrlo je, a 120 je ozlijeđeno 31. prosinca 2012. u glavnom gradu Angole Luandi na ulazu u prepuni stadion na kojem je bilo organizirano vjersko bdjenje za Novu godinu, objavila je u utorak angolska agencija Angop.

Pozivajući se na glasnogovornika civilne zaštite Faustina Sebastiaoa, agencija je objavila da su neke žrtve umrle zbog gušenja, stiješnjene među stotinama ljudi na prekrcanom stadionu Cidadela Desportiva, na kojem su bila otvorena samo dva od ukupno četiri ulaza, dok je druge masa pregazila.

Dužnosnica bolnice Americo Boavida Lina Ali rekla je za Angop da je u novogodišnjoj noći ukupno hospitalizirano 70 osoba sa stadiona, a u bolnici je u utorak još bilo 12 ozlijeđenih.

"Očekivali smo 70 tisuća ljudi, ali ta je brojka bila uvelike premašena", priznao je u utorak Ferner Batalha, biskup Svjetske crkve Božjeg kraljevstva, pentekostalne sekte koja je organizirala bdjenje. Po mrežnoj stranici Svjetske crkve Božjeg kraljevstva, osnovane u Brazilu 1977., ona danas ima osam milijuna pripadnika i postoji u većini zemalja svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter