Angelinijev Čarobnjakov put ulicama Pule

Manuel Angelini kraj svojih fotografija
Manuel Angelini kraj svojih fotografija

"Put čarobnjaka" naziv je samostalne izložbe pulskog fotografa i fotoreportera Glasa Istre Manuela Angelinija. Izložba se sastoji od 23 fotografije koje prikazuju pulske ulice i dinamiku ljetnog đira kada gradom vladaju žongleri, zabavljači, klaunovi, čarobnjaci, plesači, igrači s vatrom i uglavnom performeri svih vrsta.

Sve fotografije su u 16:9 formatu, a rađene su fiksnim prime objektivom od 50 mm koji zahtijeva autorovo fizičko prisustvo u neposrednoj blizini objekta snimanja.

- Angelini kao profesionalni promatrač uspio se, hodajući starim centrom Pule, osloboditi discipline rutinskog promatranja stvarnosti i prepustio se magiji večernjih sati u društvu ljudi kojima je magija i iluzija svakodnevica. Fotografije su realizirane u crno-bijeloj tehnici, pojačava nostalgičnu notu, rekao je voditelj galerijske djelatnosti caffe bara Sax Denis Vugrin prilikom subotnjeg otvorenja izložbe.

Upravo crno bijela tehnika daje Angelinijevim radovima jednu dokumentarističku notu, a pulske ulice, u svojoj zagasitoj gami, ovim su efektom dodatno mistificirane.

Manuel Angelini rođen je 1976. godine u Puli. Fotografijom se bavi od 2000. godine. Do sada je izlagao na četiri samostalne i brojnim skupnim izložbama. Član je Zbora fotoreportera Hrvatske i predsjednik Udruge Format. Živi i radi u Puli. (V. ŠILIPETAR, snimio A. KANCELAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter