Angelini Jolie počasni Oscar za humanitarni rad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američkoj glumici Angelini Jolie u subotu je na 5. holivudskoj svečanosti Governers Awards uručen počasni Oscar za humanitarni rad.

Jolie je dobila humanitarnu nagradu Jean Hersholt, jednako "tešku" poput klasičnog Oscara pred brojnim holivudskim zvijezdama, poput Toma Hanksa, Jakea Gyllenhaaal, Diane Keaton, Emme Thompson, Harrisona Forda, Amy Adams, Matthewa McConaugheya, Georgea Lucasa i brojnih drugih.

Vrlo angažirana u humanitarnom radu, 38-godišnja glumica je od 2012. posebna izaslanica UN-ova visokog povjerenstva za izbjeglice, za koji je od tada obavila više od 40 misija u cijelome svijetu. Nagradu Jean Hersholt primila je iz ruku redatelja Georgea Lucasa, a govor o njezinu radu prethodno je održala glumica Gena Rowlands.

"Tek nakon što sam počela putovati shvatila sam koliku odgovornost imam prema drugima. Kad sam se susrela s osobama koje su preživjele ratove, s glađu, s pričama o silovanjima..., shvatila sam kako živi većina ljudi na ovom našem planetu i spoznala činjenicu da sam sretna što imam što za jesti, krov nad glavom, sigurno mjesto na kojemu živim i sreću što imam zdravu obitelj", rekla je glumica među ostalim pred oko 600 uzvanika u dvorani Akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Tri počasna Oscara za životno djelo u subotu navečer dodijeljena su talijanskom kostimografu Pieru Tosiju, komičaru Steveu Martinu i britanskoj glumici Angeli Lansbury. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter