Angelina Jolie režira svoj drugi film

Angelina Jolie na setu filma "Zemlja krvi i meda"
Angelina Jolie na setu filma "Zemlja krvi i meda"

Američka glumica Angelina Jolie u završnim je pregovorima sa studijem Universal za režiranje svog drugog filma, ratne drame temeljene na priči o Louisu Zamperiniju, olimpijcu koji je postao ratni zarobljenik, objavio je portal Deadline Hoollywood.

"Bila sam silno dirnuta nevjerojatnom herojskom pričom o Zamperiniju i odmah sam se počela boriti za prigodu da režiram taj film", kazala je Jolie u priopćenju. "Zamperini je istinski heroj, čovjek velike vjere, hrabrosti i čovjekoljublja".

Louis Zamperini, danas 95-godišnjak, američki je srednjoprugaš koji se natjecao na Olimpijskim igrama u Berlinu. U Drugom svjetskom ratu bio je zrakoplovac koji je preživio nevjerojatnu torturu u japanskom zarobljeništvu.

Njegovu životnu priču u knjigu "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption" pretvorila je Laura Hillenbrand, autorica "Seabiscuita", djela po kojem je snimljen nagrađivani film "Utrka života".

Film bi trebao nositi naslov "Unbroken", a za Jolie će biti drugi koji potpisuje kao redateljica nakon "Zemlje krvi i meda" iz 2011. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter