Angelina Jolie ponovo u Sarajevu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Holivudska filmska zvijezda Angelina Jolie u subotu je nastupnim predavanjem otvorila Sarajevo Talent Campus, koji se održava u okviru filmskog festivala u tom gradu (SFF).

Jolie je zajedno sa svojom djecom u popodnevnim satima nenajavljeno doputovala u Sarajevo kao gošca direkcije 18. SFF-a.

Iz direkcije SFF-a je pojašnjeno da je cilj njezina dolaska davanje potpore mladim filmskim umjetnicima koji u Sarajevu u okviru Talent Campusa istražuju što ce buducnost donijeti filmskoj industriji usljed neizbježnih društvenih i tehnoloških promjena.

Uz mlade filmske umjetnike iz jugoistocne Europe, u rad Sarajevo Talent Campusa od ove su godine ukljuceni i oni iz Armenije, Azerbejdžana, Gruzije i Moldavije.

Predavanju Angeline Jolie prisustvovalo je blizu stotinu mladih redatelja, scenarista, producenata, glumaca i filmskih kriticara iz 13 država.

Angelini Jolie ovom je prigodom uruceno i posebno priznanje pocasne gradanke Sarajeva, koje joj je u svibnju dodijelila skupština Sarajevske županije. (Hina, foto: Dado Ruvic/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter