Angelina Bradu darovala vodopade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumica Angelina Jolie željela je svome partneru Bradu Pittu pokoniti doista nešto posebno za Božic i znajuci koliko on voli arhitekturu darovala mu je zemljište s vodopadima u Kaliforniji kao spomen na "Fallingwater" arhitekta Franka Lloyda Wrighta, kojemu se Pit oduvijek divio, prenose u utorak mediji.

Godine 2006., Pitt i Jolie posjetili su "Fallingwater", kucu na stijeni i vodopadu koju je 1935. projektirao klasik arhitekture Frank Lloyd Wright.

"Prvi naš posjet ondje bio je nezaboravan", rekla je glumica o posjetu o kojem je Pitt maštao otkako je o toj kuci ucio na satu povijesti umjetnosti u koledžu.

"Angelina je željela darovati nešto nevjerojatno posebno i kako je znala koliko on voli arhitektu, mislila je da bi to bilo savršeno", rekao je izvor za list The New York Post.

Njezina je zamisao da Pitt ondje sagradi dom jer je "Brad sanjao o domu uz zvuke vodopada pod kucom. Želio je izvuci najbolje od prirode, svjetla, stakla" i uklopiti to u svoj projekt.

Pitt je 2007., inicirao projekt "Make It Right" okupivši 13 arhitektonskih tvrtki za obnovu podrucja Lower Ninth Ward u New Orleansu koje je 2005. poharao uragan Katrina.

Godinu dana poslije Pitt je bio konzultant za hotel u Dubaiju, sagraden uz poštivanje ekoloških normi. "Gluma je moja karijera, no arhitektura je moja strast", rekao je tada Pitt.


Podijeli: Facebook Twiter