Angela Merkel na skijanju slomila zdjelicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemačka kancelarka slomila je zdjelicu na skijanju i hoda pomoću štaka te je otkazala posjete inozemstvu i službene sastanke, izjavio je u ponedjeljak njezin glasnogovornik.

Merkel je pala na skijaškom trčanju tijekom božićnih blagdana u Švicarskoj. Ono što je u početku izgledalo kao modrica naknadno se pokazalo kao djelomični lom, što znači da mora mirovati tri tjedna i raditi od doma, izjavio je glasnogovornik Steffen Seibert, prenosi Reuters.

Vijest o padu njemačke kancelarke stigla je tjedan dana nakon što je Njemačku šokirala puno teža skijaška nesreća bivšeg automobilističkog prvaka Michaela Schumachera koji se u kritičnom stanju nalazi u francuskoj bolnici.

- Kancelarka naravno može raditi i komunicirati, rekao je Seibert te dodao da je Merkel stradala pri maloj brzini. Ostale pojedinosti nije naveo.

Prema BBC-u, kancelarka je krajem prosinca prošle godine pala na odmoru u alpskoj regiji Engadine na istoku Švicarske, blizu popularnog skijališta St. Moritz. Nakon nezgode nije bila svjesna da je slomila zdjelicu, što je otkrila tek za posjeta liječniku u petak, piše britanski javni servis.

Merkel (59), strastvena planinarka koja od skijanja više voli skijaško trčanje, odgodila je posjet Varšavi planiran za srijedu i sastanak s novim predsjednikom vlade Luksemburga Xavierom Bettelom u Berlinu.

Ipak, predsjedat će prvom sjednicom nove vlade u srijedu. Merkel je treći mandat počela prošloga mjeseca nakon što je osigurala veliku koaliciju svojih konzervativaca sa socijaldemokratima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter