Angažirao Puljanina da mu sruši kucu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U mariborskom slucaju eksplozije kuce dobrostojeceg Roma Ramadana Maljokua u kolovozu ove godine, kada je bio teško ozlijeden Loris Bencic iz Banjola, došlo je do neocekivanog obrata. Iako je Bencic još uvijek prvoosumnjicen, prošlog tjedna uhicen je i pritvoren vlasnik jer se sumnjici da je narucio miniranje vlastite kuce!

Prema pisanju mariborskog lista Vecer, Ramadan Maljoku miniranje kuce narucio je od Bencica te njegovih kompanjona Petra Cuica i Ašmeda Halitija iz Vodnjana, za kojima je raspisana interna tjeralica, da bi se domogao novca od osiguranja kuce. Medutim, iako je odmah nakon eksplozije Maljoku pohitao naplatiti novac, novac mu nije isplacen.

Policija je vec na pocetku istrage posumnjala da bi motiv mogao biti prijevara Triglav osiguranja jer je kuca, razorena u eksploziji, a poslije srušena zbog velikih oštecenja, bila bespravno izgradena. Maljoku bi kucu ionako trebao srušiti po nalogu inspekcije, pa ju je odlucio preduhitriti i domoci se oko 200 tisuca eura.

Imanje je kupio te na njemu izgradio dvije kuce i obje ih osigurao, ali na mjestu razorene kuce mogla se izgraditi samo garaža. U kucama je živjelo više clanova povezanih obitelji, a u trenutku eksplozije u njima nije boravio nitko. Buduci da je dva dana prije eksplozije kuce Maljoku bio u okolici Pule, sumnja da je tada angažirao Bencica za "dobar posao" prilikom kojeg je Bencic umalo poginuo. Naime, eksplozija se dogodila prije negoli su se on i njegovi kompanjoni udaljili na sigurno.

Automobil kojim se Maljoku dovezao u Pulu zapravo je automobil njegove snahe, a prodao ga je Cazimu Zambiriju, koji živi u blizini. Policija sumnja da je i Cazim sudjelovao u prijevari jer je na njegove racune Maljoku uplatio ukupno 100 tisuca eura. (Silva BODLAJ IVAŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter