Ang Leejev "Pijev život" otvara New York Film Festiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ang Leejev film "Pijev život" otvorit će jubilarno 50. izdanje međunarodnog filmskog festivala New York Film Festival, koji se u organizaciji američkog udruženja za promicanje filmske kulture i umjetnosti Film Society of Lincoln Center održava od 28. rujna do 14. listopada u tome gradu.

"Prvi put NYFF će svečano otvoriti film u 3D formatu", ističe se u najavi programa na službenim mrežnim stranicama festivala.

Svjetska premijera filmske adaptacije bestselera Yanna Martela o dječaku koji preživi brodolom i putuje brodicom s divljim životinjama ujedno obilježava povratak kultnoga redatelja na NYFF, 12 godina nakon što je njegov film "Tigar i zmaj" 2000. prikazan na njegovu svečanom zatvaranju.

To je ujedno i drugi film toga redatelja odabran za prikazivanje na toj prestižnoj svečanosti, nakon "Ledene oluje" 1997., čime se Lee svrstao uz bok Robertu Altmanu, Pedru Almodovaru i Francoisu Truffautu, kao jedinim redateljima koji su s više od jednog filma otvorili NYFF.

"Pijev život je savršena kombinacija tehnološkog napretka i snažne umjetničke vizije. Ang Lee je uspio napraviti duboko potresno, veliko djelo koje će publiku istodobno i oduševiti i zapanjiti. Izrazito smo ponosni što taj film otvara jubilarno 50. izdanje NYFF-a", kazao je predsjednik prosudbenog povjerenstva i direktor festivalskog programa Richard Pena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter