Anelidima i Gustafima priznanje struke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupi Anelidi u povodu 45, a Gustafima u povodu 30 godina javnog umjetnickog djelovanja Hrvatska glazbena unija dodijelila je posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Priznanja su u sklopu nagrade Status, koja se ove godine, 14. put zaredom, dodjeljuje najboljim instrumentalistima u zabavnoj, pop, rock i jazz glazbi, a svecanost dodjele održat ce se u ponedjeljak u rijeckoj Stereo dvorani na Sušaku.

Ovogodišnji dobitnici posebnih priznanja su i Neven Frangeš, Zdenka Kovacicek, Jura Stublic i grupa Film, zatim Siniša Doronjga Simpy, Hrvatski Radio - Radio Rijeka, Jure Ilic, Šima Jovanovac, Opatijski suveniri te zagrebacki klub Saloon.

Aldo Spada
iz Anelida kaže da je svima u bendu jako drago zbog ove nagrade. "Ipak je to potvrda uspješnog, ali i jako teškog rada, što god netko o tome mislio. To zna svatko tko je probao svirati šest mjeseci svake noci bez prestanka, a što je obilježilo naše zlatne godine 60-ih, 70-ih i 80-ih", kaže Spada.

Na pitanje jesu li Anelidi nakon gotovo pola stoljeca djelovanja izgubili volju za stvaranjem i muziciranjem, kaže da im nije nestala želja za sviranjem.



"Kad sviramo jednom mjesecno, baš se zaželimo svirke i sviramo s guštom, ali istina je da ne bismo mogli svirati nekadašnjim tempom, iako tog tempa danas ni nema. Nama je, ipak, najvažnije da smo nas petorica, odnosno cetvorica nakon odlaska Branka Miloševica, ostali prijatelji koji su se desetljecima družili i zabavljali u nepromijenjenom sastavu", zakljucio je Spada.

Edi Maružin
iz Gustafa kazao je da im godi ovo priznanje struke jer ono ipak pokazuje da su njihov dugogodišnji rad i trud ostavili traga.

"Iskreno, da smo slicno priznanje dobili prije 20 godina, vjerojatno bi nam više znacilo, no znaci i ovako. Priznanje za 30 godina rada pokazuje mi i koliko je vremena prošlo, i to prilicno brzo", kaže Maružin i dodaje da su Gustafi dugo bili cijepljeni protiv nagrada.

"Unatoc brojnim dobrim kritikama i prijemu publike, prvu vecu službenu nagradu dobili smo nakon 27 godina rada, 2007., kada smo za album 'F. F.' dobili Porina za najbolji rock album", istaknuo je.


Podijeli: Facebook Twiter