Anelidi u INK-u proslavili 45. rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S "Ne reci da je svemu kraj", koju su izveli sa svojim gostima, Anelidi su u ponedjeljak okoncali koncertni dio svog 45. rodendana koji su proslavili u dupkom punom Istarskom narodnom kazalištu koje bi sigurno bilo ispunjeno i da je imalo još toliko mjesta.

Svojim vjernim obožavateljima su se poklonili gitarist Aldo Spada, basist Dario Buric, bubnjar i glavni pjevac Claudio Vlacci, klavijaturist Bruno Zahtila te pridruženi im gitarist Alen Spada. Najmlada je posjetiteljica bila Pticina tromjesecna unuka Paola, a najstarija je obožavateljica, culi smo, imala 98 godina.

Bilo je suvišno sumnjati hoce li koncert biti uspješan. Osim što je kazalište bilo krcato sretnicima koji su dobili pozivnicu i koji su došli da bi uživali, tu su bili i brojni gosti Anelida, sve redom prepoznatljiva imena istarske lakoglazbene scene.



Raspoloženi Dražen Turina Šajeta pokazao se kao idealan voditelj ovakve priredbe, ispunivši svojim vicevima pauze izmedu pjesama, ali je usput podsjetio i na povijest ovog sastava.

Anelidi su se prisjetili i Branka Miloševica, bivšeg i nažalost pokojnog klavijaturista i menadžera, a njegova je slika stajala u pozadini za vrijeme izvodenja prve pjesme. Umjesto minute šutnje, publika je pocast Miloševicu odala tako što je ustala i zapljeskala.



Ako Anelidi predstavljaju jedno od najpoznatijih imena istarskih lakih nota, što su pokazali primanjem nagrade Status za 45 godina djelovanja, koju im je dodijelila Hrvatska glazbena unija, onda bi i njihovi brojni gosti zaslužili slicne epitete. S Liviom Morosinom izveli su "Tri narance", pokazavši da znaju malo i repati.

Poseban trenutak bio je kada su s klapom Lungomare iz Umaga i Erikom Balijom izveli Nacinovicevu "Fažana misto moje" namijenjenu baš Eriku. On je vrlo nadahnuto otpjevao radi cega ga je publika nagradila iskrenim aplauzom.

Zbor Zaro
otpjevao je "Malu micu", a Daniel Nacinovic, pojacan Brunom Krajcarom, izveo je svoju skladbu "Va Opatije - In Abbazia", a Krajcar im se pridružio još jednom da bi otpjevali njegovu "Ameriku", koju su zajedno odsvirali 1997.



Alen Vitasovic
izašao je na binu da bi s deckima izveo "Jenu noc" i pokazao da ni njegovi hitovi nisu puno izgubili na prepoznatljivosti nakon svih ovih godina. Svojim novim imidžem, ošišan i obrijan, a cini nam se i s kojom kilom manje, pridružio im se i Sergio Pavat. Gotovo deliricno oduševljenje publike izazvalo je pojavljivanje Lidije Percan. "Sretna sam što sam ovdje s mojim mustrama koje tako volim", porucila je prva dama istarske estrade svojim prijateljima.

Još jedna dama, Vesna Nežic Ružic, rekla je za Anelide da su njena braca, posebnu zahvalu uputivši pokojnom Branku. Priznanje je glazbenicima odao i gradonacelnik Boris Miletic poklonivši im keramicku sliku Branke Legovic s motivima Pule. Istarski štih dodatno su pojacala dva iskusna sviraca tradicionalnih instrumenata Mladen Buic i Serdo Valic.


Podijeli: Facebook Twiter