Anelidi su istarska institucija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu 45. rodendana Anelida, u utorak su clanove ove pulske grupe primili istarski župan Ivan Jakovcic i pulski gradonacelnik Boris Miletic. Cestitajuci im na jubileju, darovali su im monografiju Istre za, kako je rekao župan, sve dobro ucinjeno za Istru.

- Vi ste institucija u Istri zahvaljujuci 45 godina sviranja, pjevanja, zabave i veselja. Uveseljavali ste Istrijanke i Istrijane kao i sve goste koji su u Istru dolazili na vaše zabave, kazao je župan, prisjetivši se ovom prilikom i pokojnog clana Anelida Branka Miloševica.

Gradonacelnik Miletic prisjetio se da su mu Anelidi svirali na njegovoj maturalnoj zabavi i da mu je tada bilo lijepo i zabavno.

- Želim vam puno srece. Budite i dalje zaštitni znak Pule, kazao im je gradonacelnik. U ime benda, na lijepim rijecima i dosadašnjoj velikoj potpori zahvalio se Aldo Spada.

Anelidi ce 45. godišnjicu obilježiti koncertom koji ce se, u sklopu Dana grada Pule, održati iduceg ponedjeljka, 3. svibnja, u Istarskom narodnom kazalištu. Uz voditelja Šajetu, na koncertu ce uz Anelide nastupiti još 17 gostiju, poput Lidije Percan, Livija Morosina i Sergia Pavata. "Bit ce to obiteljski koncert za sve prijatelje", rekao je bubnjar Claudio Vlacci.


Podijeli: Facebook Twiter