Android ucvrstio vodstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Googleov operativni sustav povecao je udio na americkom tržištu pametnih telefona. Konkurencija stagnira, ali ne zadugo.

Prema podacima analiticke kuce Nielsen, koje donosi eWeek, Android je tijekom kolovoza imao 43 posto tržišnog udjela u Sjedinjenim Državama, tri posto više nego mjesec ranije.

Na drugom je mjestu, drugi mjesec zaredom, Appleov iOS sa 28 posto. Trece mjesto drži RIM-ov Blackberry, iako mu je udio pao sa 19 na 18 posto.

Ocekuje se da ce Appleov rezultat biti bolji nakon što se na tržištu pojavi iPhone 5. Navodno ce biti predstavljen 4. listopada.

Apple je dosad prodao više od 100 milijuna iPhonea diljem svijeta. Novi model bi trebao imati brži procesor, kameru s osam megapiksela i nekoliko zanimljivih softverskih noviteta.

Glavni suparnik bit ce mu Samsungov Galaxy S II, dosad prodan u više od deset milijuna primjeraka na globalnoj razini.

Istraživanja pokazuju kako trecina americkih potrošaca koji namjerava kupiti pametni telefon želi baš iPhone. Druga trecina odabrat ce Android.

Americko tržište pametnih telefona je u porastu. 43 posto svih korisnika mobitela ima takav uredaj, a 58 posto onih koji su kupili novi mobitel tijekom zadnja tri mjeseca odabrali su pametni telefon.

Nadolazeca sezona blagdanske potrošnje ubrzat ce povecanje udjela pametnih telefona, procjenjuju analiticari.

Prema rezultatima istraživanja, 50 najtraženijih aplikacija za Android gutaju 60 do 65 posto vremena svojih vlasnika.

Tipican korisnik najviše se bavi aplikacijama kao što su Angry Birds, Facebook i Twitter.


Podijeli: Facebook Twiter