Andrija u ispunjenom INK-u


Publika u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula mogla je uživati u monokomediji "Zlatni lančić od bižuterije" na tekst Miodraga Mije Karadžića, a u produkciji Teatra Favi i Milutina Bate Karadžića. "Zlatni lančić od bižuterije" prilika je da Andrija Milošević, trenutno jedan od najpopularnijih glumaca u regiji zahvaljujući ulozi u seriji "Andrija i Anđelka" dodatno pokaže svoje komičarske sposobnosti i to uživo, pred publikom u krcatom kazalištu. Pored toga, Milošević je ovu monokomediju i režirao.

Iako se na prvi pogled čini da predstava nema priču, već je to samo labavo povezan niz skečeva, predstava zapravo ima priču koja se vrti oko Kostadina, nesvršenog studenta i neuspjelog biznismena koji je u potrazi za ljubavlju, srećom i novcem, a sve to dok živi u tijesnoj garsonijeri od 18 kvadrata. Kostadin zvani Lale je po svim elementima luzer, totalno promašen slučaj, ali dovoljno pronicav da shvati da treba naći neku djevojku koja je ružna, ali bogata i tako si brakom iz računa osigurati budućnost. Lale nalazi baš takvu i to je Sofija koja je ružna, bogata i perverzna, a gora od nje je samo njena obitelj totalnih čudaka. Ipak, Lale sve to trpi i udovoljava hirovima nove djevojke sve kako bi izvukao korist koja prvo stiže u vidu jednog BMW-a, a na koncu i Sofijina ponuda da se usele u stan na Dedinju od 200 kvadrata. Nitko tada sretniji od Laleta koji shvaća da je postigao cilj te sav sretan naziva oca i javlja da je "konačno diplomirao". No, ne ide sve po planu jer će se u stan trebati useliti i Sofijina baka koju Lale ne može smisliti…

Milošević je nastupio pred do kraja ispunjenim kazalištem, a pozitivna reakcija publike ga je prilično dirnula na čemu se zahvalio, prisjetivši se da je upravo na ovim kazališnim daskama gostovao 1998. u svojoj prvoj ulozi, a odao je počast i nedavno preminulom glumcu Miloradu Mandiću Mandi. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter