Andrejeviceva druga pobjeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi istarski automobilisticki as Nino Andrejevic, clan "Buzet autosporta" ostvario je višestruku pobjedu i to drugu godinu za redom na stazi Preluk. Andrejevic je prvi vozac Prvenstva Hrvatske koji je ostvario drugu ovogodišnju pobjedu ukupnog poretka, ali važnije, znacajne bodove kao prvoplasirani grupe II "sprint", klase "sprint 4" i konkurencije juniora PH, a usto najuspješniji je vozac Prvenstva Regije Zapad HAKS-a ukupno i u klasi.

U drugoj vožnji dana ostvario je i najbolji rezultat na dionici dugoj 1.130 metara vozeci 57,954 sekunde, a na kraju slavio s prednošcu od 386 kaznenih bodova ispred još jednog mladog istarskog vozaca Donalda Milokanovica iz Brtonigle, ujedno pobjednika grupe "sport". Trece je vrijeme ostvario domacin Tomislav Šepic (Rijeka).

Grupa "serija" pripala je Sandiju Jugovcu (IRT Pazin), dok je desetom pobjedom na preluckoj stazi u konkurenciji vozacica slavila Ogulinka Alenka Jurašic. Ekipno su slavili vozaci "Skok racinga". Brtonižani su pod imenom "D.N. Servis ST" ostvarili novu timsku pobjedu i tako ucvrstili vodecu poziciju.

U grupi "serija" uz pobjedu Jugovca trece je mjesto osvojio Igor Ilic (Pula-Rovinj), dok je Marino Milokanovic (Skok racing) pobjedom u klasi "sprint 6" bio i drugoplasirani iza Nina Andrejevica u grupi "sprint". Braca Prodan nisu imala svoj dan, pa su se uz mnogo srušenih cunjeva, što za njih nije uobicajeno, morali zadovoljiti slabijim plasmanom - Sanjin je bio cetvrti u grupi i drugi u klasi, a Alen treci u klasi. Puljanka Iva Peruško (Pula-Rovinj) cetvrti je put ove sezone morala priznati "poraz" od brže Alenke Jurašic.

Pred gotovo tisucu gledatelja na 13. Rijeckom autoslalomu u organizaciji AK Rijeka nastupilo je 78 vozacica i vozaca iz 22 kluba.


Podijeli: Facebook Twiter