Andrej Pejić u ulozi Drakulinog gay sina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maneken Andrej Pejić u Turskoj je upravo završio snimanje serije "Fatih", u kojoj glumi mlađeg sina grofa Drakule - Radua. Koliko se uživio u ulogu, pokazuje i to što je tijekom snimanja pao s konja, ali je već sutradan nastavio s poslom. Najpoznatiji androgini model na svijetu u Turskoj je proveo sedam dana. Iako oduševljen Istanbulom, od producenata serije tražio je da mu osiguraju pet tjelohranitelja koji su ga pratili u stopu cijeli dan i noć.

Andrej u spomenutoj seriji tumači lik Radua Beja, kojega su zvali i Radu III. Lijepi, a koji je bio sin Vlada II. Drakule. U njega se zaljubio sin turskog sultana Mehmet II., a Radu je prešao na islam. Pojedina svjedočenja pišu da je Radu bio vampir, a da ga je ubio stariji brat Vlad III., i to ne zato što je pio krv žrtava, nego zbog toga što je bio homoseksualac i nije skrivao kako je u ljubavnoj vezi s muškarcem.

Andrej Pejić na svom se profilu na Twitteru redovito oglašavao i opisivao kako mu teku glumački dani. Tako je otkrio da na snimanje odlazi svako jutro u sedam sati, da mu kostim nalikuje na neku od kreacija modnog dizajnera Alexandera MacQueena, a onda se požalio da je "gluma kučka, a gluma na tuđem jeziku još veća kučka i zato mu nedostaje modna pista", ali se onda ispravio i dodao da je novi posao "bar kreativniji" od manekenstva.

Nakon što je sletio u Istanbul, na aerodromu ga je čekala gomila novinara. Pohvalio se da će biti odličan u ulozi Radua. Strpljivo je odgovarao na pitanja novinara, ali je odbio prokomentirati je li zbog svojeg izgleda imao problema s turskom graničnom policijom, jer mu u putovnici piše da je muškog spola.

Poslije ovog glumačkog iskustva u Turskoj, Andrej ide dalje u širenju svoje karijere izvan modnih pista. Naime, sve se više priča o tome da će Andrej biti član žirija norveškog izdanja realityja "Top Model", koju u SAD-u vodi Tyra Banks. (T. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter