Andrej Panadić i dalje skriva karte

(Arhiva)
(Arhiva)

Povratak do Pule ipak je protekao u pobjedničkom okruženju, u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak prvenstva nogometaši Istre 1961 pobijedili su slovenskog prvoligaša Krško i tako neloš izvedbeni dojam konačno potkrijepili i rezultatskim.

Međutim, pri vrednovanju "generalke" važnija je spoznaja da Andrej Panadić još nije "otkrio karte", već je, umjesto da učvrsti postavu s kojom namjerava krenuti u sezonu, iskoristio susret protiv Krškog kako bi pružio još jednu priliku igračima koji konkuriraju za nedefinirane pozicije u momčadi. Iznenađujuće je u dva poluvremena izrotirao dvije postave i dao minutažu svima (osim oporavljeniku Trojaku), uključujući i tek pristiglog Valentina Stepčića koji je igrao zadnjih pola sata.

Panadićev plan bio je takav da već u prvom poluvremenu okuša Kelmendija na beku, Hadžića na stoperu, a Prelčeca, Burića i Medića, odnosno zamjene Barišića i Jokića, u veznoj liniji. Da su pokazali nešto više nego dosad - nisu. Ali su potvrdili ranije viđene atribute; Kelmendi može barem koliko i Mišić, Keno je u poznatim standardima, Prelčec će pokriti što treba, Burić igra na čvrstinu u duelu, (pre)mladi Medić ima odlike zadnjeg veznog koji nedostaje, a Barišić i Jokić mladenački polet i borbenost koja dobro dođe.

U prvih 45 minuta ostale su pozicije u formaciji 4-4-2 očekivano zauzeli Roce, Ljubanović, Gržan, Heister i Žižić, dok je na vratima cijelu utakmicu bio Iveša. Igralo se tada uglavnom na sredini terena, Krško u par navrata nije iskoristilo izigrani prostor, dok su "zeleno-žuti" to učinili već u 14. minuti kad je koridor kroz sredinu, posredstvom Medića i Prelčeca, Gržan pretvorio u vodstvo. Još je jednom Roce gađao blizu, kasnije Jokić zakasnio s povratnom, opasnije od toga Puljani do odmora nisu prijetili.

Drugo poluvrijeme, druga postava, druga formacija. Zadnja linija Mišić - Gojković - Georgiev - Jurkić nije bila na težim iskušenjima, jalove pokušaje Krškog odbili su bez greške, a Georgiev je još stigao poentirati za 2:0, dočekavši Polićev ubačaj iz kuta na drugoj vratnici. S druge strane, u napadu Varela opet nije zabio, ali je imao nekoliko prilika i konstantno pokušavao.

Veznu liniju u 4-2-3-1 formaciji činili su Bouhna i Collins na krilima, sredinu je držao Polić kao zadnji vezni, a uz njega Barišić do 60. minute kad je debitirao Valentino Stepčić. Kao što je i sam kazao na predstavljanju, još nije spreman za punu minutažu, no osposobi li se do Osijeka, važno je zamijetiti da je Panadić naložio zamjenu pozicija s Hongom, koji je dotad igrao iza Varele, a potom prepustio mjesto "desetke" Stepčiću. U pola sata Labinjan je ponudio tek dio znanja, sasvim dovoljno da Puljani u nekoliko navrata budu vrlo blizu i trećem pogotku. (D. R. K.)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter