Andreašić nezavisni kandidat za gradonačelnika Buja

Edi Andreašić, Norma Acquavita i Valdi Glavičić (K. FLEGAR)
Edi Andreašić, Norma Acquavita i Valdi Glavičić (K. FLEGAR)

Gradonačelnik Buja Edi Andreašić ponovno će se kandidirati za tu poziciju, ovaj put bez podrške IDS-a i SDP-a čiji je nestranački kandidat bio prije četiri godine.

Obznanio je to na današnjoj konferenciji za novinare, predstavivši svoju nezavisnu listu Za Buje/Per Buie i potencijalne dogradonačelnike - volontere, inženjera industrijske elektronike i tehničkog direktora u Digitronu Valdija Glavičića (vijećnika s liste nositeljice Lorelle Limoncin Toth) te umirovljenu učiteljicu i ravnateljicu TOŠ "Edmondo De Amicis" Normu Acquavita, kao kandidatkinju za talijansku nacionalnu zajednicu.

Među 21 članom liste su IDS-ov predsjednik Gradskog vijeća Fabrizio Vižintin, ravnateljica SŠ Vladimira Gortana Ana Zubčić Kuhar, voditeljica umaške Hitne medicinske pomoći Jovanka Glavičić, nekadašnji IDS-ov gradonačelnik Valter Dragolin, glazbenik Goran Griff Kauzlarić, predsjednica Izvršnog odbora Zajednice Talijana Eliana Barbo, rukometni trener i poduzetnik Maurizio Franceschini te predsjednici mjesnih odbora Marušići i Triban Valter Marušić i Moreno Pucer.

- Želimo nastaviti započet posao i dati maksimum za razvoj našeg grada i boljitak građana. Velika većina nas nije stranački opredijeljena pa se na to možemo koncentrirati bez pritisaka koje nose političke opcije. Uključili smo gospodarstvenike s iskustvom, kulturnjake, ambiciozne mlade ljude, predstavnike MO-a i različitih nacionalnosti, među kojima ćemo izabrati 15 kandidata za Vijeće.

Unatoč tome što Buje među gradovima u Istri imaju najmanji proračun, dosad smo puno napravili. Krenuli smo gotovo od nule jer smo zatekli Grad bez strategije, planova i projekata, s neorganiziranom, neefikasnom i loše kadrovski složenom upravom. Uprava nije imala povjerenje građana, zbog brojnih upita bez odgovora, neriješenih predmeta i imovinskopravnih odnosa te zastarjele prostornoplanske dokumentacija. Sve je to trebalo posložiti i pokrenuti, rekao je Andreašić.

Istaknuo je da bi mijenjanjem modela upravljanja izgubili dragocjeno vrijeme na pragu ulaska u EU. U pripremi je 20-ak razvojnih kapitalnih projekata koje će kandidirati za EU-fondove i druga sredstva, a od spremnih je nabrojao centar za maslinarstvo, rekonstrukciju Ulice 1. svibnja, rotor na raskrižju prema Grožnjanu te obnovu i nove sadržaje za kulu sv. Martina i Društveni dom u Malotiji. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter