Andreašić: Moj tim postaje pokret za Buje

Valdi Glavičić, Edi Andreašić i Norma Acquavita (Snimila Kristina FLEGAR)
Valdi Glavičić, Edi Andreašić i Norma Acquavita (Snimila Kristina FLEGAR)

Pod krilaticom "Za naš grad - Konkretno i pošteno" Edi Andreašić u svojoj drugoj izbornoj utrci za gradonačelnika Buja na današnjoj je konferenciji za novinare pozvao sugrađane da ponovno izađu na birališta i povjere svoj glas "onome tko će to povjerenje znati opravdati djelima". Zajedno s kandidatima za njegove zamjenike Valdijem Glavičićem i Normom Acquavita izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima prvog kruga i istaknuo pozitivnu energiju i entuzijazam koji prate njegovu kampanju.

- Naš tim koji složno radi polako prerasta u pravi pokret za Buje, jer nam se sugrađani svakodnevno pridružuju, bodre nas i nude stručnu podršku u daljnjem radu za dobrobit našeg grada. S listom grupe birača osvojili smo šest od 16 vijećničkih mjesta, odnosno 37,5 posto - više od svih drugih listi. Izuzetno smo zadovoljni i rezultatima za gradonačelnika. Birači su me podržali s 47,68 posto, što je 20 posto više od mog protukandidata i 10 posto više od glasova koje sam dobio prije četiri godine kao kandidat IDS-a i SDP-a. Nedostajala je svega šačica glasova da "prođem" već u prvom krugu. Sve to ukazuje da građani Buja cijene poštenje, moj rad i ostvarenja moje ekipe u proteklom mandatu te prepoznaju i podržavaju program s više od 20 konkretnih projekata, koji smo detaljno sastavili, predstavili po mjesnim odborima i spremni smo ga ostvariti, kazao je Andreašić.

Napomenuo je da mu je jedino žao što je Normi Acquavita nedostajalo 50-ak glasova da bude izabrana za zamjenicu gradonačelnika kao predstavnica talijanske nacionalne zajednice. No, zadatke koje si je postavila, u prvom redu na području dvojezičnosti, obrazovanja, zaštite i nadogradnje prava manjina, spremna je ostvarivati kao jedna od šestero gradskih vijećnika Andreašićeve liste "Za Buje". (K. FLEGAR)


 


Podijeli: Facebook Twiter