Andreašić: Huškanje i manipuliranje oko DPU-a

Vanesa Marić Medica i Edi Andreašić (K. FLEGAR)
Vanesa Marić Medica i Edi Andreašić (K. FLEGAR)

"Ponudili smo najbolja moguća rješenja odličnim idejnim projektom za novi niskoenergetski vrtić i za rješavanje prometnog kaosa spajanjem slijepih ulica Rudine i Matije Gupca. Tijekom lanjskog javnog uvida u ta rješenja nije bilo primjedbi, građani su imali samo riječi hvale, a dio njih se sad protivi prometnom rješenju. Aktualne polemike i huškanje stanovnika vezano za izmjene i dopune DPU-a 'Rudine - Vladimir Nazor' pokušaj su manipuliranja i moje diskreditacije uoči izbora. Na djelu je tiha koalicija SDP-a i HDZ-a", rekao je na konferenciji za novinare bujski gradonačelnik Edi Andreašić.

Istaknuo je da je svatko tko smatra da je bilo premalo informacija mogao zatražiti tematsku sjednicu Vijeća, otvorenu za javnost. Komentirajući javni istup predsjednice bujskog SDP-a Bojane Puzigaća, Andreašić je rekao da se divi hrabrosti mlade osobe koja spominje nesposobnost gradonačelnika, dok je sama prije godinu i pol na konvenciji svoje stranke "uspjela okupiti čak osam članova".

- Ljudi će procijeniti tko kako radi i u skladu s tim glasati na lokalnim izborima. No, drago mi je da se bujski SDP aktivirao nakon izjave povjerenice svoje stranke za Istru o tome da rade samo organizacije SDP-a u Umagu i Fažani, ironizirao je Andreašić.

Pročelnica odjela za prostorno planiranje Vanesa Marić Medica kazala je da je tijekom javne rasprave o izmjenama DPU-a stigla samo jedna primjedba te da struka nije dobila ni jedan argument protiv predloženih rješenja. U tijeku je prikupljanje suglasnosti i takav bi prijedlog pred vijećnike, koji o planu odlučuju, trebao stići do travnja. Ako odluka ne prođe, istaknuo je gradonačelnik, blokirat će se i pripreme za izgradnju vrtića, koju će kandidirati za EU fondove.

Lokacija, koju je dio vijećnika i javnosti kritizirao zbog kliznog terena, pogodna je i odabrana u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, naglasila je, dodajući da je nova zgrada projektirana prema najsuvremenijim standardima. Prema njenim riječima tvrdnje da o tome nije bilo informacija opovrgavaju gradonačelnikovi izvještaji o radu, a vijećnici su prilikom prezentacije idejnog rješenja imali primjedbe na lokaciju i konstrukciju krova, ali ne i na prometno rješenje. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter